Utflyttad

Nu är jag utflyttad ur lägenheten i stan. Igår kom Arne och vi ägnade några timmar åt att lasta kärran med alla mina saker. Efter det lunchade vi på Överste Mörner innan vi åkte och lämnade tillbaka Mimmis säng plus mina saker som jag behöver sista veckan hos Alice. Efter det åkte jag tillbaka till lägenheten och spenderade x antal timmar med att städa. Fy fan, vill aldrig mer flyttstäda! Vid 22 kom jag äntligen hem till Alice där jag bor nu :)
Idag har vi pluggat på förmiddagen och vid 13 cyklade jag ner till lägenheten igen för att städa det allra sista och sedan få lägenheten besiktad. Allt blev godkänt! Wiho vad skönt! Nu har jag precis ätit fruktsallad och duschat och ska strax göra mig iordning. Kl 18 ska vi ses på HG för att äta födelsedagsmiddag för Emil som fyller 23 år idag!
Åh nu kommer Alice med varsitt glas vin, bäst jag slutar :)

Mango

Lyckan när man för ovanlighetens skull springer in på Netto för att köpa mjölk och hittar den mest perfekta mangon! Den händer ju aldrig, de är alltid hårda som sten eller beska. Men idag, ÅH vad god den var. Har sparat halva till frukosten, mums :)
Nu ligger jag i sängen med huvudvärk och väntar på min tvätt. Sedan ska jag läsa Niceville och sova för imorgon väntar flytt och städning av lägenheten. Arne kommer med kärran tidigt så då måste allt vara redo. Nästa gång vi hörs är jag inneboende hos Alice! Natti!

Helgen del 3

I söndags var det riktigt soligt och varmt så jag och Astrid packade snabbt ett par kartonger i min lägenhet innan vi la oss på min innergård för att sola några timmar. När vi blev hungriga köpte vi lunch och en liten morsdagspresent innan vi gick en promenad vid Stångån. Halv sex gick Astrids tåg hemåt och efter det mötte jag upp Alice för att cykla till Irrblosset. Där spelade vi volleyboll och grillade med Oskar, Glenn, Langell och fler av deras vänner. Ett riktigt bra avslut på en mysig helg!

Helgen del 2

I lördagskväll åkte jag och lillasyster alltså iväg till Ryd för grillfest- Alice och Rickard hade utflyttningsfest från sin korridor. Vi grillade i det fina vädret, det bjöds på bål och vi lekte musikquiz. Riktigt bra ordnat! Senare på kvällen, när de andra gick in för att festa vidare tog jag och Astrid bussen hem. Vi hyrde Hamilton på "Hemmakväll", köpte godis och landade jättetrötta i soffan. Att packa är verkligen jobbigt, haha!

Helgen del 1

I fredags kom min lillasyster till Linköping halv sju. Vi gick hem till mig och gick direkt ut och satte oss på min gård och åt tacos. Sedan ägnade vi hela kvällen åt att packa i min lägenhet. Jag flyttar ju på onsdag så tills dess måste all packning vara klar. Vi hann nästan allt under fredagskvälllen, rikigt effektiva var vi.
På lördagen gick vi på stan i flera timmar, vilket passade bra då vädret var sådär. Astrid fyndade en söt topp och solglasögon och jag köpte en vit jeansjacka, en topp, ett par sandaler och äntligen ett par jeansshorts. Men nu måååste jag verkligen ha köpstopp! Herregud vad jag har shoppat. Efter en lunch gick vi på stan en stund till innan vi gick hem till mig och dumpade sakerna hos mig. Sedan gjorde oss iordning för lördagens festligheter och tog bussen till Alice.
Fler helgbilder kommer imorgon!

Mamma på snabbvisit

Igår efter skolan mötte jag upp mamma halv fem på stationen här i Linköping. Hon skulle nämligen hit på konferens och sov därför hos mig inatt. Vi fick en mysig eftermiddag och kväll tillsammans! Först gick vi hem till mig och drack en kopp kaffe, och sedan gick vi en sväng på stan för att hitta en födelsedagspresent till min moster. När vi blev hungriga satte vi oss på "Överste Mörners" uteservering på Stora torget. Det var en himla tur att vi fick en plats då torget var proppfullt med folk som njöt av det superfina vädret. Vi åt gott och drack varsitt glas rosé. Kvällen till ära invigde jag mina nya kilklackar!
Här kommer lite bilder från gårdagskvällen:

Senaste dagarna

De senaste dagarna jag mestadels inneburit arbete med vårt projektarbete. I min grupp har vi undersökt (genom en enkät) om intresset finns för en cykelverkstad på universitetet. 250 enkäter har vi fått in och sedan har vi kodat i excel och försöker nu hitta samband mellan olika faktorer/frågor samt skriva en 20 sidor lång rapport. Det är faktiskt ganska kul och vi har kommit riktigt långt. Vi har även haft den sista föreläsningen i kursen. Nu måste jag snart också börja tentaplugga, men uppgifterna är så himla svåra. När vi sitter vid datorer hela dagarna försöker vi ändå utnyttna solen på lunchen.
Min grupp: Alice, Mickan, Olivia och Benjamin.
Igårkväll gick jag och Alice på box, riktigt bra och jobbigt pass. Efteråt gick vi hem till henne, duschade och lagade sedan torskpanetter och kokt potatis. Underskattad och god mat! Ikväll har jag varit hemma hos Mikaela med Clara och Alice. Vi spelade Rappakalja - JAG VANN ovanligt nog - och åt en god efterrrätt Mickan bjöd på. Nu ska jag alldeles strax sova. Imorgon blir det ytterligare en skoldag med projektarbete plus lektion, och på eftermiddagen kommer mamma hit och sover en natt. Det ska bli riktigt mysigt!
Alice och Clara blev glada över Mickans överraskning!

Om helgen

Här kommer en liten försenad uppdatering om helgen.
Fredagen spenderade jag och Alice på stan (precis som många andra lediga människor). Vi lunchade och shoppade en hel del. Jag hittade tre par skor, bland annat ett par nya kilklackar som måste invigas snart. Köpte även träningskläder, underkläder, linne, smink och lite annat smått. När vi shoppat färdigt gick vi en snabbis hem till mig innan vi promenerade hem till Mikaela. När vi kom dit hade hon och Linnea förberett den goda maten; grillat lax, potatisklyftor och hemmagjord salsa. Efteråt kollade vi på filmen "Last night".
Linnea och Mikaela!
På lördagen var det dags för skifte för FBI 11/12 till FBI 12/13. Vi  blev vi hämtade runt 11 och fick sedan pannkaksbrunch, cider, öl och en drink hemma hos Henrik. Runt 14-tiden åkte vi mot stugan som hyrts för helgen. Där gick vi skattjakt och fick en Mintuu, lekte en lek och på kvällen blev vi serverade trerätters av de nya. Vid tolvslaget skålade vi i bubbel, men efter en stund blev vi gamlingar trötta efter den långa dagen och gick och la oss. På söndagen åt vi frukost, solade på bryggan och begärde sedan skjuts tillbaka till Linköping.
Jag tog inga bilder från skiftet, men här är en jag stal från Lovisa:
På söndagen var jag riktigt trött och seg och låg och slappade i solen med en bok i flera timmar. På kvällen mötte jag upp Oskar för att hyra film och köpa thaimat. Jag valde min favorit "Pad thai", så himla länge sedan jag åt. Fast när vi reste i Asien åt jag det tills jag tröttnade, hehe. Vi såg filmen 50/50, en riktigt bra dramakomedi!

Ledig fredag

Hej! Igår var det dags för den sista festerifesten, "Ughen". Även om det var lite dött med folk så var det en lyckad kväll. Efter att vi jobbat färdigt med vårt grupparbete för dagen gick vi runt 16-tiden till torsdagskröken (puben i skolan) för att dricka varsin cider. Sedan gick jag och Alice hem till henne och bytte om och åt middag. Efter det gjorde vi oss ett par goda drinkar innan vi begav oss till festen och mötte upp de andra. Var hemma redan innan tolv och är pigg och glad idag. Strax kommer Alice hit och så ska vi luncha och gå på stan denna lediga fredag. Imorse hade jag tänkt vara duktig och läsa lite lite kurslitteratur, men då jag upptäckte att jag lämnat boken hemma hos Alice gick det inte. Stackars mig, haha. Istället har jag diskat och dammsugit - något som borde gjorts för x antal dagar sedan.
Ikväll blir det grillning hemma hos Mikaela om vädret tillåter. Det blir en lugn och mysig fredag eftersom att vi åker iväg på skifte imorgon vid 11. Pannkaksbrunch och mimosadrinkar står på schemat först, innan vi åker iväg till stugan vi hyrt. Det kan inte bli annat än lyckat :)
Mickan och Alice på torsdagskröken:

En torsdagsmorgon

Hej! Jag har precis ätit en god frukost och ligger nu i soffan och försöker peppa mig själv till att sätta igång med plugget. Det går sådär, Nyhetsmorgon är liksom trevligare. Trots att det är röd dag ska jag till skolan senare för att jobba med vårt grupparbete i Utredningskunskapen. Men senare ikväll blir det fest, nämligen årets sista festerifest. Det känns konstigt att året som festerist snart är slut, men lite skönt också. På lördag åker vi ut till en stuga utanför Linköping och skiftar från gamla FBI (vi) till nya gänget. Det kommer nog bli riktigt kul!
Igår scannade jag in alla intyg, betyg, pass och foton så att jag nu kan söka till Istanbuls universitet. Ska nog ta tag i det imorgon då vi är lediga. Morgondagen (fredag) kommer nog också bjuda på en dag på stan med Alice, samt middag med henne, Mickan och Mickans kompis från Enköping. Mysigt och skönt med långledigt, även om man aldrig är riktigt fri som student, bara lat ibland.
Förövrigt är det mindre än två veckor till att jag flyttar ut ur min lägenhet och hem till Alice. Gud vad snabbt tiden går, tur att min lillasyster kommer hit och hjälper mig att packa. Och tur att jag har min fina vän jag kan bo hos! Idag blir en bra dag, det känner jag på mig! Jag är glad och tacksam till allt bra idag, haha ♥

Helg är skönt

I fredags blev vi som jag skrev medbjudna på gratis middag på NH. Förrätten var världens godaste räksoppa och till varmrätt valde jag laxen. Till det fick man en cider och så delade jag och Alice på en flaska vin. Efter maten blev vi tilldelade drinkbiljetter (tänk om man hade den lyxen jämt) så vi beställde roliga drinkar i baren, lyssnade på bandet som spelade och dansade lite tills ungefär halv två.
Lite bilder från fredagskvällen:
Igår gick jag upp för att tvätta en massa, jobbigt men riktigt skönt när det är klart. Efter det hade jag en slapplördag, läste Niceville, kollade på serier och låg i sängen i princip hela dagen. På kvällen mötte jag upp Clara och vi begav oss till Fridas nya, fina lägenhet. Lovisa var redan där och sen kom Alice också. Vi hade en jättemysig drinkkväll som skulle resulterat i utgång, men när vi fortfarande satt i soffan kvart över två så insåg vi att det inte var någon idé. Tiden bara springer iväg när man har trevligt :)

Lite bilder från senaste tiden

Mikaela och jag gick en skön kvällspromenad!
Erik och jag testade våra kulinariska kunskaper med lax-, potatis- och saffransgryta, räkor, hemmagjort vitlöksbröd och finvin! Mums!
I söndags hade våra fubbisar invigning och målade hunden vid universitet rosa och blå!

Snart dags

Snart är det dags för mig att ansöka på riktigt till Universitet i Istanbul. Hitills är jag endast nominerad av Linköpings Universitet, och senast den 31:a maj ska application till Koc Univesity vara inskickad. Så idag efter vår lektion har jag fixat utskrift på betyg, intyg på att jag studerar i Linköping och ett engelskaintyg. Jag har även varit hos Johanna som är ansvarig och diskuterat olika kurser jag kan läsa, spännande! Nu måste jag bara fixa flera ID-bilder, och skanna in pass, bilderna samt alla papper samt fylla i min ansökan. Hoppas att jag blir klar nästa vecka :)
Nu tänkte jag sitta i skolan och plugga (inte blogga) ca en timme till, för sedan ska jag ta helg genom att gå på Bodypump. Ikväll är vi medbjudna på gratis trerätters + vin och cider på NH. Det är Linus som ordnar en tackfest för de som jobbade på en fest i höstas, och tydligen fanns det några platser över som bland annat jag, Alice och Julia snor. Verkligen lyxigt!
En bild på mitt förhoppningsvis blivande Universitet!

Örebro

För en timme sedan kom jag hem från Örebro. Jag åkte som sagt i måndags för att i två dagar (tisdag och onsdag) jobba på Migrationsverket där jag i sommar har ett vikariat på Tillståndsenheten, besök och bosättning. Tanken var att jag skulle få introduktion och bli lite "upplärd" på mina arbetsuppgifter för att slippa vara helt ny när jag börjar i juni. Det har varit jätteroligt verkligen, och jag hoppas att jag gjort ett bra jobb, trots att så mycket är nytt och svårt. Nu längtar jag faktiskt efter att få börja jobba på riktigt i sommar, med rutiner, kontorstider och att slippa plugg.
I måndags när jag åkte mot Närke tog jag tåget hem till familjen. Mamma kom till Hallsberg och hämtade mig efter hennes jobb och på kvällen grillade vi och kollade på hockeyn. På tisdagen efter att jag jobbat färdigt för dagen mötte Emma upp mig och så gick vi hem till henne och drack lite kaffe innan vi tog en promenad i det fina vädret. Efter det lagade vi en supergod middag och ägnade kvällen framför tv:n. Så himla härligt att få lite tid tillsammans med min fina vän, det behövdes! När jag slutat jobbet idag cyklade jag med Emmas cykel till stationen för att försöka hinna med ett tidigare tåg då jag slutade tidigare än jag trott. Jag blev glad över att se att det fanns ett tåg som skulle komma fram till Linköping 1,5 timme tidigare än det jag bokat, så jag tänkte att det var värt att lägga pengarna på ytterligare en biljett. "Vad bra, då hinner jag handla och plugga ikväll" tänkte jag. Men vad händer!? Jo Tågkompaniet slänger av oss i Hallsberg där vi får sitta i en timme, sedan kommer ett nytt tåg, och sedan får vi kliva av igen i Motala för att åka en buss, som dessutom blev försenad. Herregud, tur att man inte pendlar varje dag, haha.
Nu är jag helt slut och ligger trött i soffan efter två intensiva dagar. Jag kollar hockeyn och ska snart sova så jag är pigg inför en ny skoldag med föreläsning och pluggande. Måste läsa ikapp lite i vår nya kurs "Utredningskunskap". Jag är dock väldigt lättad att jag klarade tentan vi skrev i fredags, TACK!
Emma är cool i min gamla overall!

Skriven tenta och ledig helg

I fredags skrev vi tentan i "Samhällsekonomiska lönsamhetskalkyler". Då jag tyckt kursen varit/är väldigt kul och intressent önskar jag att jag kunde känna mig säker och lugn efter tentan - men den var så himla konstig och svår så jag är nervös istället. Håll tummarna för att jag klarade den! Direkt efter tentan, vid 19-tiden, cyklade vi bort till Vallamassivet där våra nya FBI (alltså våra efterträdare, vi skiftar snart), höll en fest för ca 200 personer. Det var riktigt bra ordnat, men tyvärr var jag lite trött så jag orkade inte längre än till 22.
På lördagen gick jag äntligen iväg och klippe mig, väldigt välbehövligt och skönt. Bild kommer (kanske). Sedan köpte jag med mig lunch och cyklade till Ryd för att hänga med en bakis Alice ;) Efter några timmars chillande mötte vi upp resten av FBI för att handla grejer till söndagens aktivitet (mer om det nedan) och sedan laga middag hemma hos Tiina och Veronica. Runt 21 cyklade vi till skolan för att gyckla/sjunga för sista gången det här året. Det var studentfiket Baljan som hade sittning och jag tror att de gillade oss som lite underhållning, haha. När vi var klarade cyklade jag och Alice hem till henne, kollade på film och somnade rätt tidigt.
Idag/söndag började vi dagen med att ses redan innan 9. Det var nämligen dags för de åtta nya FBI:arna att bli invigda. De fick ägna dagen åt att gå runt på olika stationer i Linköping där andra studenter höll i fulvinslekar och faktiskt söp ner dem, haha. Vårt uppdrag var att hålla koll på dem och sedan bjuda på grillade hamburgare när de "lekt" klart för dagen :) Ikväll har jag gått en promenad, slappat framför tv:n och ska snart börja packa. Imorgon efter skolan åker jag nämligen hem till Örebro för att på tisdag och onsdag bli upplärd på Migrationsverket, spännande!
En bild på hur fulvinslekar kan gå till på Universitetet!

Fler Valborgsbilder

Här kommer lite fler härliga bilder från Valborg, bättre sent än aldrig :)

Fantastisk Valborg

Valborg blev riktigt lyckad! Emma kom på besök och även Emil var på besök i Linköping. Jag hade två fantastiska lediga dagar i måndags och igår. Det behövs när dessa dagar innebär att sitta inne och plugga när det är toppenväder. Valborg innebar lunch, rosévin, drinkar och mysigt häng i Trädgårdsföreingen i det fina vädret. Framåt kvällen gick jag, Alice, Emma, Mickan, Emil, Oskar, Martin och Jonas hem till mig och grillade på innergården. Grillpremiär för mig, mums. Senare på natten tog vi taxi till Universitetet där vi dansade till stängning. På tisdagen åt jag och Emma frukost innan vi utnyttjade det fina vädret och satt ute och solade. Sedan gick vi ut på stan för att luncha, äta glass och hänga lite med Alice. Innan Emma åkte hann vi också med en promenad. Tusen tack för att du kom fina vän!
Jag orkar inte lägga upp fler bilder än dessa, men jag har massa att bjuda på (haha Martin gick wild med kameran) så det kommer fler. Nu ska jag tvinga mig själv till lite plugg igen, hmm.

RSS 2.0