29 februari

Underbara väder! Det är riktigt varmt och skönt vårväder ute och det gör mig på toppenhumör trots att jag igår fick mitt första U på en tenta. Matte är inte riktigt min grej alltså! Tur att vi var 25 av 40 som inte klarade den (många att plugga tillsammans med) och att Oskar ska hjälpa mig plugga till omtentan. Jag kände verkligen att det gick dåligt i fredags, så jag är varken förvånad eller ledsen faktiskt.
Det känns så härligt att det är fint väder, hoppas verkligen inte vi får mer snö nu. Jag längtar till skinnjacke-tider och såklart till sommaren :) Om två veckor åker jag till Malmö, hoppas det är ännu vårigare där.
Skolan rullar på med en ny kurs i Makroekonomi del 2 som hittills känns väldigt intressant. Mycket att läsa på engelska, men det är bra träning. Förövrigt är den stora festen, Suntrip, som jag skrivit om tidigare, imorgon (torsdag) och lördag. Ca 2000 personer kommer och festar, bygger sandslott, äter, dricker och kollar på "Den svenska Björnstammen" som vi bokat. Så ni kan förstå att det är mycket att göra för oss 30 personer som anordnar festerna. Vi har i veckan sålt biljetter och imorgon förmiddag börjar det riktiga allvaret. Håll tummarna för oss att allt går bra och att jag överlever till söndag då det typ kommer vara nästa gång jag får sova, haha.
Idag hämtade jag ut mitt paket från Ellos som innehöll ett par svarta loafers, en vårig tröja, en sportbag (med lite småsaker i). Allt passade perfekt och jag är så nöjd :)
Lite sommarkänsla från Stockholm i juni:

26 februari

Jag har haft en riktigt bra helg med massa roligt och härligt väder! I fredags skrev vi den dumma tentan som inte alls kändes bra. Efter det åkte jag hem och blev sedan överraskad av att Alice kom förbi med en bukett tulpaner och en bok till mig. "Skönhetsbibeln" heter den och innehåller massa tips och fina bilder. På kvällen åt vi tacos hos Erik med alla fubbisar och FBI och sedan blev det utgång på NH. På lördagen shoppade och lunchade jag och Clara på stan. Det blev en hel del shopping för oss som tröst efter tentan. Jag köpte ett par jeans och en sjal på Gina, en tunika och lite smågrejer på H&M, en concealer på Make up store och så alkohol + massa mat. Nice att CSN kommit, haha. På kvällen hade Tiina och Veronica förfest och sen gick vi på Galafesten uppe vid Universitet. Jag hade en riktigt rolig kväll och dansade till stängning. Söndagen inledde jag och Erik med en promenad runt Stångån i det fina vädret. Vi hade till och med solglasögon, wiho! Nu har jag precis kommit hem efter en lunch + möte med min Suntrip-grupp på Waynes. Mycket som ska fixas inför helgen som kommer, då Suntrip går av stapeln. Just nu känns det både rörigt och roligt med allt ansvar och fix.
Söndagen blir nog lugn för mig. Känner av två dagars festande och så måste jag läsa massa inför nya kursen Makroekonomi 2. Vi hörs i veckan om jag kommer ha tid att blogga något mellan biljettsläpp och möten!
Måste visa den fina tårtan Emil köpte i torsdags för att fira Estelles ankomst:
Några bilder från igår när vi var på stan:
Och så de fina presenterna jag fick av bästa Alice:

22 februari

Efter en lång skoldag och ett svettigt spinningpass ska jag nog krypa ner i sängen nu och läsa min nya Veckorevyn eller min nya Cosmopolitan! Lite lyx såhär i tråkigt plugg. Hoppas ni inte missade semeldagen igår, mums!
Vi hörs efter tentan i Matematiska metoder i Nationalekonomi på fredag. Håll tummarna för mig!
En ett år gammal bild på min fina vän Alice som jag saknar här i Linköping!

20 februari

Så skönt det var att ha en vit och lugn helg! Det händer inte särkilt ofta, haha. I lördags kom Ellen hit. Vi sprang en runda, men det var riktigt isigt underlag så det var svårt att springa. Sedan lagade vi lax och klyftpotatis hos mig och mös framför tv:n. På söndagen gick jag upp tidigt för att fixa dekoren inför Suntrip. Det gick rätt bra och vi är nästan klara. På eftermiddagen fick jag hjälp med några mattetal av världens snällaste Oskar och som tack för hjälpen bjöd jag på mat.
Imorse cyklade jag till skolan tio över sju då vi delade ut reklam inför Suntrip på morgonen/förmiddagen. Sedan var det dags för biljettsäljande till de tävlande lagen. 21 lag med fyra till åtta personer i varje lag kommer att tävla i Suntrips sandbyggartävling den 3:e mars där jag ska vara en av domarna. Riktigt kul! På eftermiddagen pluggade vi och jag kom hem vid halv sju, lagade mat och hamnade nu i soffan. Jag är SÅ himla trött! Tur att det finns kaffe dessa stressiga, långa dagar! För att muntra upp mig själv i tentaplugget beställde jag en cardigan och ett par skor från Ellos! Haha, tänk vad lite shopping kan göra. Fast lite dumt är det, jag behöver spara pengar. Svårt att motstå dock när jag hade 50% på valfri vara. Veckan kommer fortsätta i samma tempo med massa tentaplugg, usch. Jag längtar till helgen när tentan är över och det händer massa kul! Nej, nu ska jag sluta klaga och fortsätta titta på Sofias änglar.
Hur lockande känns inte en utlandsresa just nu!?!?


18 februari

Det blir dåligt med uppdatering när vi har tentaplugg och Suntrip-fix hela tiden. Suntrip (vår stora tvådagarsfest, tävling och sittning på Universitet för fler tusen personer) går av stapeln 1-3 mars och det är möten, pr, biljettsäljande, lunchtävlingar, dekorfix som ska göras. Det är så mycket och det är så kul, men tentapluggandet hamnar i kläm och det känns inte bra. Tentan är på fredag och jag har seriöst aldrig tidigare pluggat så här lite eller stirrat på facit till matteuppgifterna och känt mig så trög. Jag hoppas ni håller tummarna för mig på fredag, men som tur är finns det en omtenta 23 april.
Annars är allt bra. Igår efter föreläsning och plugg körde jag och Mickan Bodypump, väldigt skönt. På kvällen mötte hon, jag och Clara upp Matilda, Felicia, Susanna och Elin för middag på Platå. De fyra var på väg från Lund till Stockholm och stannade till i Linköping för att äta och träffa oss. Det var så himla kul att få träffa min Matilda igen! Hade vi inte haft tenta och Suntrip så hade jag följt med till Stockholm, men det får bli en annan gång. Idag gick jag upp strax före 8 för att tvätta, och nu har jag gett mig på gamla tentor att plugga på. USCH! Ikväll kommer Ellen hit för laxmiddag och en lugn myskväll :) Imorgon ska vi fixa dekor (kulisser) till Suntrip så det gäller att jag pluggar bra idag.
Här är lite bilder från veckan:
Reklam/lunchtävling för Suntrip!
De sista bilderna är från middagen igår. Alltså min ryggbiff med klyftpotatis på sista bilden: MUMS!

13 februari

Vilken dag! Alice och jag har varit på akuten idag pga hennes jordnötsallergi. Troligtvis fick hon i sig jordnötter när hon köpte lunch i skolan så på föreläsningen blev hon jättedålig och kunde inte riktigt andas. Jag gav henne sprutan i benet och sen kom ambulansen. Allt gick bra på sjukhuset och vi fick åka hem efter typ 1,5 timme. Nu ikväll har vi lagat middag hos henne och sitter och chillar i soffan nu. Hon är lite trött och matt! Jag också för den delen, haha. Imorgon blir det åter plugg och en föreläsning. Den här veckan har vi pr-släpp för Sun-trip 2012 också, vår stora fest som går av stapeln 1-3 mars. Det blir två dagars fest, sittning, sandbyggartävling och Den svenska Björnstammen på scen. Jag längtar samtidigt som det är så mycket jobb! Vi ska ha lunchtävlingar där man kan vinna förköp till biljetter denna och nästa vecka, samt info/pr runt på universitet. Helgen var för övrigt mycket bra! I lördags avslöjades våra fubbisar, alltså de som ska bli de 8 nya i FBI (våra efterträdare). De kommer bli så bra som FBI! Fubbisarna gick på en fulvinsrunda och kom sedan till vår förfest. Vi i FBI lagade middag hos Emil och hade mysigt i väntan på att de skulle komma. Sen gick vi tillsammans (de som inte blev för fulla) till Kravalentine, lärarnas fest. Söndagen blev lite pluggande, handlade och sedan hade jag och Alice myskväll/bakishäng.
Nej, nu ska vi fortsätta att kolla på "Familjen annorlunda" :)

8 februari

Hej! Vardag mitt i veckan bjuder inte på så mycket spännande idag. Mamma åkte från mig tidigt imorse för att ha sin sista konferensdag. Jag pluggade hemma på förmiddagen och hade sedan tre timmars föreläsning. Nu ikväll har jag försökt att plugga lite, skapat mig ett par jeansshorts av ett par gamla jeans, lagat kycklingmiddag och kollar nu på Sveriges mästerkock. Jag tänkte försöka plugga om en stund igen och sen sova tidigt då jag ska upp tidigt imorgon också. Först blir det möte med Maria 8:30, sedan skolan fram till 18. Vi ska få hjälp av treorna med matten på eftermiddagen, himla bra!
I måndags mötte jag upp mamma vid 15. Vi gick på stan, shoppade dock inget, men fikade och handlade mat och godsaker. Sedan gick vi hem till mig och lagade middag. Igår när hon var klar med sin konferensdag och jag var hemma från skolan gick vi ut och åt middag. Vi åt tapastallrik och drack rödvin på Sangria. Mycket mysigt :)
Nej, nu måste jag lyfta rumpan från soffan och diska och plugga!

5 februari

Snart är ännu en helg över och det är dags för en ny vecka. Den här veckan innehåller självklart skola, men också KraValentine på lördag och mamma-besök imorgon till onsdag. Hon har konferens här i Linköping och ska bo hos mig :) Imorgon har vi föreläsning kl 8, och sedan vid 15-tiden anländer mamma så då ska vi nog gå på stan en stund. Helgen har varit väldigt bra, både lugn och rolig. I fredags hängde jag hos Oskar. Vi lagade jättegod mat: kyckling med dijonsenap och basilika i ugnen. Sedan såg vi "Tinker, tailor, soldier, spy" och åt lite gottis. Filmen var dock lite komplicerad och svår att förstå. Igår (lördagen) testade jag ett Bodystep-pass på Actic eftersom de hade 5-årsjubileum. Det var riktigt roligt och jag har lite träningsvärk i rumpan idag, haha. På kvällen kom Clara, Alice, Sara, Jossan och Jessie hit för drinkkväll. Vi gjorde tre sorter; en med vodka, russian och granatäpple, en med Baja Päron och vaniljglass och en med Bacardi Razz, sprite och hallon. Supergott! Vid ett-tiden gick vi ner på stan, men det var fullt på alla bra ställen. Så himla mycket folk ute! Och superkallt! Det blev en sväng in på 55:an (dålig bar) innan vi gick hem istället vid 2. Idag har jag pluggat en stund med Oskar (tur att han är så bra på matte), och ska strax sätta mig med uppgifter igen. Ikväll ska jag träffa FBI och fixa lite :)

3 februari

Hejhej!
Gårdagen blev mycket lyckad till stor del. Arbetsmarknadsdagen var väldigt bra med intressanta föreläsningar! Bl a pratade Riksrevisionen, en från SSR och en gammal "Pol kandare" med intressant karriär. Väldigt bra ordnat av Flins, vår styrelse. När sista föreläsningen var slut gick vi till torsdagskröken och drack några cider/öl fram tills ca 18 då vi gick hem till Alice och lagade tacos. Senare gick vi till förfesten i Bodegan där det var massa folk, riktigt roligt. Tyvärr kom jag aldrig iväg till kravallen utan cyklade hem vid 12 då jag hade jätteont i huvudet vilket sitter i lite idag också. Idag hade vi föreläsning mellan 10 och 13, och sedan satt jag kvar en stund och lunchade och pluggade i skolan. Men efter ett tag tappade jag suget på matten och cyklade hem istället. Nu har jag precis gått en sväng på stan. Shoppade en tröja som jag spanat in tidigare, lite smink och tulpaner för presentkortet jag fått av mamma. Ikväll ska jag hem till Oskar för att laga middag och kika på film, skönt med en lugn fredag efter gårdagen :) Och vet ni, Linda blev mamma i förmiddags till en liten pojke! Grattis, grattis!
Här är mina tulpaner i min nya, fina vas:
En bild från puben på HG i måndags på Mickan och mig:

1 februari

Jag har precis ätit mat till halv 8 hos mig. Idag blev det rårakor (med potatis, morötter, lök), bacon och hemmagjord lingonsylt för mig. Det var första gången jag lagade rårakor, och dom blev jättebra! Snart börjar "Sveriges Mästerkock" också. Jag tror att jag gillar matlagningsprogram, haha. Onsdagen har innehållit FBI-möte, matteplugg och ett freepower-pass (typ afrodans) så jag kom hem vid halv sju. Kursen vi läser nu är inte alls rolig, bara massa matteformler som är jättesvåra. Suck! Men en positiv sak är att jag fick VG på förra tentan, mycket nöjd :)
Imorgon väntar en rolig dag: 8-10 lektion (ja det är väl inte så kul), arbetsmarknadsdag 10-15, torsdagskröken i skolan (de öppnar upp pub i skolcaféet), middag hos Alice med hennes vänner + Clara, Mickan och Lovisa, förfest i Bodegan och sedan VSR. VSR är en stor fest + tävling på Universitet som håller på torsdag till lördag, men vi kör all in imorgon. Det blir alltså en riktigt lång dag imorgon eftersom jag inte hinner åka hem emellan allt, så jag måste försöka sova tidigt idag. Åh, nu längtar jag till imorgon!
Jag på fredagspuben i fredags (samma sak som torsdagskröken):

RSS 2.0