Angelique

I onsdagskväll samlades vi hos Daan (han har lägenhet, lyx), där vi förfestade och spelade spel. Vid halv elva tog vi shuttle tillsammans med massa andra studenter till ett område som heter Ortaköy. Det ligger precis vid Bosporen, väldigt fint. Vi gick på en fest som skolan ordnade på Angelique, en av Istanbuls vackraste klubbar. Och ja, jag är inte besviken! Utsikten var fantastisk och lokalen hur fin som helst. 
 
 

Onsdag 28.

Hej! Jag tänkte bara uppdatera lite snabbt och säga att jag är så glad. Jag klarade alla mina "Midterm", till och med den svåra, tråkiga kursen. Idag har vi dock ännu ett prov i just Public finance, suck. Eller egentligen är det intressant, det handlar om taxering och optimal konsumtion av varor. Det är bara väldigt myckt matte. Men ikväll är det en bra kväll! Ikväll är det äntligen dags för att oss att besöka Angelique, en av Istanbuls finaste klubbar (sägs det). Vi går ju vanligtvis ut i Taksim, men den här klubben är lite mer fancy och ligger i Ortaköy. Det är en ordnad fest där ikväll så vi har köpt biljett där drink + buss ingår, jippi. Nu måste jag dock fortsätta plugga på mitt prov och sedan gå till skolan för dagens första föreläsning. 
 
Igår fyllde min bästa vän Emma 23 år! Grattis igen, jag saknar dig massor!

En bra fredag och lördag

Här kommer bilder från en rolig fredag. Vi började med förfest hos Nikola. Sedan åkte vi in till Taksim med taxi och hittade en bra klubb; "Faces", mycket bättre än "Beat" dit vi brukar gå. Var hemma vid 6 på morgonen, och sedan blev det en lång sovmorgon. När vi vaknat till trotsade vi regnet och begav oss till Nisantasi, ett område med bra shopping. Jag hittade Vero Moda och köpte mig en svart klänning :) På väg hem åt vi middag i Sariyer och köpte med oss choklad för att sedan titta på "Ted" på kvällen. 
 

Perçembe

Imorgon 17:30 har jag midterm exam i min turkiska kurs. Jag har pluggat lite igår, idag och hinner nog lite imorgon mellan lektionerna och tentan, men jag är inte så orolig, det är mest roligt. Ett exempel är: çok ders çalışıyorum = jag pluggar mycket. Annars har veckan varit ganska vanlig men bra. I tisdags åt vi middag, drack öl och såg på fotboll på Rhino café. Galatasaray (Istanbuls bästa lag) mötte Manchester United, mycket bra match. Galatasaray vann och Johan Elmander som spelar där var duktig. Igår och idag har jag inte gjort något speciellt. Mest plugg, middag med vänner och så lite "Mad men" på kvällarna. Men imorgon efter tentan är det helg och vi ska ut på kvällen för att fira! 
 
Här kommer lite fler bilder från Paris:
 

Förra veckan

Lite bilder från förra helgen och förra veckan kommer här. På lördagen mös vi på Starbucks, strosade runt i Taksim och åt världens godaste pizza på kvällen. På söndagen sprang vi ju Istanbul "Marathon". Förra veckan blev det mycket plugg men vi hann även med en födelsedagsmiddag, ett försök till att se en fotbollsmatch som istället blev en middag + öl i Sariyer. Fler bilder från Paris är också på väg :) Nu är jag tillbaka till vardagen med skola och ska snart till gymmet. Ikväll blir det middag med Jes, Jade och Shetara i Sariyer. 
 
 
 
 

Paris

I helgen var jag, Alice, Mickan och Clara i Paris. Åh, vilken bra och mysig helg vi hade. Helgen blev en bra blandning av sightseeing, mys på caféer, god mat, shopping och champagnedrickande. Vi hann också med att träffa Anna för middag och vin på lördagskvällen. Tack för en toppenhelg! Det enda tråkiga är att min plånbok blev stulen vilket nu orsakar ganska mycket krångel, suck. Blogg.se krånglar, så det blir bara dessa två bilder:
 

Torsdag

Jippie, mina två hemska veckor med massa tentor är över. Känner mig ganska säker i alla utom den sista som jag hade igår. Nästa vecka har jag "bara" en Mid term exam, i min turkiska kurs, vilket mest är kul att plugga. Igår kväll försökte jag, Jes, Thad och Stig gå på en fotbollsmatch. Turkiet spelade mot Danmark. Efter en timme i kö åkte vi hungriga och besvikna därifrån, vi fick aldrig några biljetter, haha. Istället satte vi oss på Café Rhino och åt sen middag, drack öl och såg slutet av matchen på TV.
 
Just nu håller jag på att packa, och ska snart möta upp några vänner för middag i Student Center. Inatt klockan 4 kommer min taxi som ska ta mig till flygplatsen...HELGEN SKA SPENDERAS I PARIS! Wie vad roligt det ska bli. Äntligen får jag träffa Twivn, Mickan och Clamo igen <3 Dessutom ska vi träffa Anna! Gud, vilken bra helg detta ska bli!
 
 
 

Istanbul Eurasia Marathon

I söndags sprang vi 15 km-loppet här i Istanbul. Starten gick på asiatiska sidan, man sprang över bron (riktigt vackert) och avslutade i "Old Istanbul" bland moskéerna. Det var jätteroligt och jag är supernöjd med min insats, 1:10. Nu ska jag snart iväg och fira en födelsedag (har köpt chokladtårta dagen till ära) och imorgonkväll ska vi gå på fotbollsmatch. Jag försöker att fokusera på det istället för min dumma tenta jag har imorgon. Det är i min svåraste kurs, Public finance. Usch. Nej, nu ska jag slå igen boken och göra mig fin för kvällen :)

Helg!

Tentan igår gick nog rätt så bra. Den var lite klurigare än jag trodde, men jag är ganska säker på att jag klarar den. Efter tentan mötte jag Jade, Shetara, Steven och Stig. Vi åt middag och tittade på "I love you man" i ett klassrum här på skolan. Gud vilken rolig film! Shetara var så söt och hade köpt choklad till mig medan jag skrev tentan. Efter filmen blev det en tidig kväll och nu är jag uppe och pluggar en liten stund. Snart ska vi åka in till Taksim där vi bokat ett hostel från idag till imorgon. Imorgon bitti klockan 9 går nämligen starten av "Istanbul Marathon" och bussarna går redan klockan 7 från Taksim, så vi sparar lite tid genom att bo på hostel. Som vi har längtat efter detta marathon! Jag börjar dock bli lite nervös nu, 15 km är ganska långt. Loppet startar på asiatiska sidan och så springer man bland annat över bron och avslutar på den europeiska sidan. Vi är rätt många från skolan som ska springa, så det ska bli riktigt kul. Håll tummarna för mig :) 
 

Veckans sista

Snart dags för veckan sista tenta. Kl 18:30 - 20:00 skriver jag min tenta i Corporate Finance. Känner mig ganska lugn och förberedd, så jag hoppas att det går bra. Håll tummarna för mig! Efter tentan blir det filmkväll och kanske hämtmat, mysigt :) Ha en skön fredag allihopa!
 

Stressig vecka

Tre dagar av denna vecka har gått och jag har hitills hunnit med tenta i: International Finance, EU foreign policy och i min turkiska-kurs. Dessutom har jag hållt ett tal om EU i Balkan-länderna och lämnat in ett arbete på sju sidor. PUH! Nu är fokuset på nästa tenta som är fredag kväll; Corporate Finance. Den kurser gillar jag väldigt mycket dock, så att plugga på den känns helt okej. Annars börjar jag bli trött på tentavecka, haha.
 
Ikväll efter middagen gick vi och tittade på en dansgrupp från New York som hade dansuppvisning här på skolan. De dansade moderns dans och var väldigt duktiga, även om modern dans är lite underligt. Nu ska jag snart sova så jag orkar upp imorgon till mina lektioner och ännu en dag i biblioteket! Natti! 
 

Lördag

Nu har jag bytt femhundra sidor att läsa och ekonomi-uppgifter att lösa mot Pide bans pizza och ett glas vin. Snart ska jag möta några vänner och bege mig hem till Daan för föris. Ser fram emot en rolig lördag! 
 

Skyfall och 15 km

Hej! 
Igår blev trots allt en riktigt bra fredag. Igår eftermiddag i biblioteket bestämde jag, Rudy och Stig att vi skulle springa 15 km. Vi är nämligen anmälda till Istanbul Marathon nästa söndag, den 11:e, och ska springa just 15 km. Även om jag springer en del, så jag har aldrig gjort hela 15 km förut. Vi var jättestolta när vi kom tillbaka till Campus, speciellt med tanke på att det spöregnade, haha. 
 
Efter en varm dusch tog åkte jag, Jade och Shetara iväg till Istinye Park (shoppingmall) för att möta fler vänner där och se "Skyfall". Men då vi tre blev sena och alla biljetter var slutsålda fick vi istället vänta till 23:30-föreställningen. Under tiden drack vi kaffe och köpte massa choklad och popcorn för att fördriva tiden. Om det var värt väntan? JAJAJA! Filmen var jättebra! Tog en taxi hem runt 02:15, så idag är jag lite trött, men nu blir det ännu en dag i biblioteket. Ha en fin lördag!
 

En torsdag på Koc University

Min torsdag har varit en väldigt vanlig vardag här på Koc. (Förresten, det uttalas "kotch", inte "koc")
En vanlig dag torsdag betyder turkiska-lektion hela förmiddagen, vi övade mycket på grammatiken då vi har prov nästa vecka. Sedan åt jag lunch med Shetara på Pide Pan. Efter det har jag varje tisdag och torsdag två långa föreläsningar/lektioner på raken; Corporate Finance och International Finance. Hade två inlämningar i Internatinal Finance också, gud den läraren är galen, haha.
 
Ikväll har jag tvättat, pluggat inför kommande prov och ätit middag i skolkafeterian. Några skulle iväg till Rhino café i Saryier för att spela spel och dricka lite öl. Jag är avis, men det roliga för mig får vänta till helgen. Nästa vecka har jag nämligen: 4 prov (mid-terms), ett 5-minuter långt tal om Balkan-länderna och EU's politik, och ett arbete på sju sidor. Buhu! Alla verkar ha sina tentor utspridda, men inte jag minsann. Hur som helst så hoppas jag att helgen också bjuder på James Bond och en liten utgång i Taksim :)
 
Jag och Jade i måndags när Turkiets nationaldag firades!

RSS 2.0