27 november

Ojdå! Vad dåligt jag bloggat nu!
Jag har verkligen haft fullt upp sedan i torsdags då Emma kom till mig i Linköping. På kvällen mötte vi upp Alice, Sara och Jessi för att köpa med mat hem till mig. Halv åtta började Melissa Horn spela på Konsert och Kongress och gud vad bra hon är! Så himla fin röst! Att vi satt längst fram gjorde inte saken sämre. Efter konserten gick vi hem till mig igen och drack lite vin innan vi vandrade ner till Sliver där vi dansade på ett trångt dansgolv fullt med icke-studenter (de flesta i alla fall). Det var en riktigt bra kväll!
På fredagen tog jag och Emma sovmorgon innan vi spenderade hela dagen på stan med att shoppa och luncha. På kvällen lagade vi middag, köpte lite gott och kollade film. Lite kvalitetstid med min fina vän helt enkelt! På lördagen/igår skulle Emma åka hem till Örebro för att jobba, så jag åkte med henne hem och blev avsläppt hos familjen. Igår hade vi nämligen släktmiddag här! Eftersom stormen Berit är helt galen utanför vårt hus så har dagen varit lugn med lussebak och Twilight-filmer! Imorgonbitti åker jag tillbaka till Linköping för en hård pluggvecka innan tentan på lördag, har inte blivit mycket sånt för mig senaste dagarna.. Jag lägger upp bilder en annan dag :)

20 november

Ännu en helg har passerat. Den har varit ganska lugn då jag hade tänkt plugga massor. Det har jag inte gjort, bara pyttelite. I fredags fick jag plugghjälp av Oskar och sedan sprang vi runt ån. På kvällen gick jag, Clara och hennes kompis Julia iväg till Martin på förfest. På vägen dit hjälpte vi ett fyllo hem: helgens goda gärning! Det var riktigt kul hos Martin, så roligt att vi aldrig kom ner på stan. Så här såg jag ut i fredags (jag har alltså tagit en fjortisbild i sann blogganda):
På lördagen testade jag yoga för första gången i mitt liv. Lite ovant att stå i massa konstiga ställningar och andas ca 5 andetag på 10 minuter, men det var faktiskt riktigt skönt. På kvällen kom Clara hit och vi åt massa gott och kollade på film. Här är en bild på (nästan) allt gott vi köpte:
Idag har min Suntrip-grupp haft möte på Waynes och nu kollar jag på Beck som jag sett ca 100 ggr. Söndagar är tråkiga och att det regnar gör mig deppig! Tur att veckan som kommer bjuder på massa kul :)

17 november

Idag är jag bakis och trött, värre än vad jag brukar bli. Ryssfesten igår var så himla rolig, men fulvin är farligt. Innan Ryssfesten blev vi bjudna på middag hos Emil, vilken kock han är! Just nu känns det helt okej att vara bakis eftersom mina favoritprogram går på torsdagar: Du är vad du äter och Lyxfällan. Imorse när jag och Freddy labbade i skolan var det dock inte lika kul, vet inte vem av oss som mådde sämst. Ikväll har jag bara legat i soffan plus lagat korv stroganoff men imorgon ska jag vara produktiv och plugga massor!
Har pratat med min bästis Emma idag, hon kommer på besök om en vecka :)

15 november

Godmorgon! Jag startade dagen med en promenad vid Stångån och har nu ätit frukost. Det är soligt idag och min utsikt är så fin! Lite annat än min förra utsikt; Donken haha! Jag ska sätta igång och plugga hemma lite strax och sedan cykla iväg till skolan för FBI-möte och efter det föreläsning. Ikväll ska jag och Alice träna och äta middag hos henne. Igår satt jag och Freddy i skolan och labbade hela dagen. (Labb = göra tråkiga statistikanalyser via ett dataprogram som heter Minitab). Vi hann nästan klart med allt, men fy vad segt det är! På kvällen gick vi på box på Campushallen, så himla roligt att slåss, haha! I veckan händer nog inte något speciellt förutom festerifest imorgon med namnet "Ryssfesten". Det ska bli jätteroligt (brukar vara det på festerifester), och vi ska börja kvällen hos Emil med lite mat och föris. För övrigt ska jag aldrig mer klaga på att cykla. Det är så himla skönt att ha en igen och jag har världens bästa familj som fixar.
Här är lite bilder från Höstfesten som jag stulit från Alice. Första bilden är vårt fina fulvin i höstens färger, andra bilden är på ettan som gycklar/strippar och på sista bilden är på Axel, Linus och mig i köket.

12 november

Hej! Igår ordnade vi i FBI höstfest på SkytteC för polkand-programmet. Jag tror att det blev riktigt lyckat och att alla hade kul. Det gick i alla fall bra med maten, gycklandet och städandet. Var hemma halv tre igår och fick som tur var skjuts hem av Linus. Idag ska jag städa, kanske plugga och laga en paj till imorgon då min familj + mormor och morfar kommer på besök. De ska lämna en cykel till mig och så kombinerar vi det med att fira fars dag så mamma ska baka tårta :) Ikväll ska jag till Mikaela för lite middag och sen får se vi vad kvällen har att erbjuda. Har fått reda på att jag fick VG på mikrotentan, så himla skönt. Nu önskar jag bara att tiden ska gå och att statistikkursen ska vara över, sjukt tråkig är den.
Här är två bilder från när Alice var här på middag i torsdags. Vi gick promenad och åt bakpotatis med skagenröra.


9 november

Godmorgon! Efter en ganska tuff start på veckan med diverse tråkiga föreläsningar och labbar i statistikkursen och ett Suntrip-möte är jag idag "ledig" från skolan. Vi i FBI ska passa på att fixa inför höstfesten som är på fredag. Vi ska laga mat, planera lekar och gyckelträna. Dessutom ska min lägenhet besiktigas idag, en vecka efter inflytt, hmm. Igår efter skolan tränade och tvättade jag, och sedan kom Oscar över för lite tv-häng. Fick tillbaka Mikroekonomi-tentan iförrgår och det hade gått jättebra, så skönt!
Jag kan berätta lite mer om helgen när Matilda var här. Hon åkte upp från Lund i fredags och var här vid halv fyra. På kvällen cyklade vi till Axel i Lambohov och hade förfest och åt taccos där ca 20 st innan vi allihopa åkte till HG i Ryd. I kön in pratade jag med några killar som också gått på Alléskolan i Hallsberg. En kille säger då till mig: "Oj du ser gammal ut, typ 88:a", och sen en annan kille "jaha du tog studenten 08, jag började där 08". Alltså då kände jag mig gammal, haha! Förstår nu hus Linus känner sig. Kvällen var riktigt lyckad förutom att min cykel var stulen när vi skulle åka hem. Usch så ledsen man blir. På lördagen sov vi ut, lunchade och fikade på stan med Clara och på kvällen åt vi tre middag hos mig innan vi gick på föris hos Erik i ettan. Det var HallowIEnfest på NH och vi hade köpt de snygga maskerna jag visade i inlägget under. Kvällen var så himla rolig och vi dansade till stängning. På söndagen innan Matilda åkte tillbaka till Lund hann vi ge oss ut på promenad för att leta efter min cykel (utan resultat) och sedan äta och fika på stan igen.
Nu måste jag göra mig färdig och sedan promenera bort till Linus för att åka ut till Tornby och handla massa mat. Vi hörs! Jag har stulit några bilder som är fångade på Matildas och Claras kameror. Bild 1: Matilda och jag hemma hos mig på middagen. Bild 2: Emil, Freddy och jag på HG. Bild 3: Freddy, Clara och Matilda hos Erik.

6 november

Har haft en helt fantastisk helg med Matilda på besök och mina fina Linköpingsvänner. Vi har bland annat hunnit med förfest och taccos hos Axel i i Lambohov, HG, lunch och fika på stan, förfest hos Erik, HallowIEnfest på NH, promenad och söndagslunch. Jag är så glad att Matilda kom hit och vi har haft så kul. Det enda tråkiga är att min cykel blev stulen så nu måste jag gå till skolan. Lägger upp fler bilder en annan dag för nu ska jag sova!

3 november

Har haft så himla fullt upp med tenta i måndags + flytt i tisdags så det har inte blivit något bloggande. Men nu har jag kommit i ordning i nya lägenheten och bor numera på Gränden Duvan mitt i stan. Trivs så sjukt bra än så länge :) Flytta tar verkligen tid, och jag har så ont i armarna från allt bärande. Tur att jag hade familjen här! Min syster stannade kvar i tisdags och åkte hem idag, det har varit så mysigt att henne här. Och mycket hjälp har jag fått. Vi har fixat, packat upp och shoppat massor. Kändes lite tomt när hon åkte, men som tur är kommer fina Matilda hit imorgon och stannar hela helgen.
Nu har vi börjat en ny kurs också; Regressions- och tidsserieanalys som är en fortsättningskurs på statistiken. Fattar hittills ingenting av alla siffror och formler, men det kanske känns bättre om ett tag. Idag har vi haft lektion och ikväll gyckeltränat hemma hos Julia. Vi måste lära oss alla låtar inför höstfesten/höstsittningen nästa fredag. Det kändes riktigt bra idag och vi kunde nästan alla texter :)
Uppdaterar efter helgen igen! Ha en toppenhelg för det ska vi ha!
Mat och jag sommaren 09 i Skåne:

RSS 2.0