Armyjacket

Trots att jag inte är ett stort fan av grönt så är jag riktigt sugen på en Armyjacka i höst. Senast jag var i Stockholm såg jag flera fina på bland annat Top Shop och Zara. En del har roliga detaljer med skinn och lite nitar, men jag gillar de klassiska mest tror jag. Allra helst hade jag velat ha en med luva, så skönt om det regnar. Den nedan kommer från Top Shop, och kanske att jag tittar lite extra på den när jag är i Stockholm på torsdag (-jag ska nämligen dit för att fixa studentvisum då). 
 
 
 
 
 

BNP

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/overraskande-stark-svensk-ekonomi_7382550.svd
 
"Svensk ekonomi överraskar positivt igen. Under andra kvartalet växte ekonomin med 2,3 procent jämfört med motsvarande period förra året. Det var klart mer än förväntat"
 
Det här gillar vi, fortsätt så Sverige!

Helgen

Min helg var fantastiskt bra med fina vänner! I fredags efter mitt jobb kom Alice med bil från Vallentuna. Vi shoppade, fikade och jag visade henne lite i Örebro. Båda två hittade massa fint :) Jag köpte bland annat en kjol, ett par skinnshorts, en vinröd spetströja och lite smycken. På kvällen lagade vi middag hos mig och kollade sedan OS-invigningen tillsammans med jordgubbar och glass. På lördagen hämtade vi Mickan vid tågstationen i Hallsberg, besökte Lindex, Systemet och ICA innan vi åkte tillbaka till mig för att laga pannkakor och börja fixa oss inför kvällen. I lördags var det nämligen dags för årets Summerparty på Borgmästarholmen i Askersund. Martin är så himla duktig som fixar en så stor fest, säkert var det över 1500 besökare där. Panetoz var väl dock lite halvbra, de har nog bara en hit, haha. Innan vi gick till ut till Borgmästarholmen hade Emma och Patrik ordnat förfest med grillning. Jag hade verkligen en toppenkväll! Tack också till snälla Clara som skjutsade hem oss på natten! 
 

Torsdagskvällen

Här är bilderna från kvällen i torsdags. Vi började med tacos hemma hos Emma och gick sedan vidare till Strömpis för att se showen med Fashionpack. De var jätteduktiga och snyggt utklädda, men tyvärr fick man inte ta några bilder. En enda bild hann jag ta innan vi hörde att det var förbjudet. Det var riktigt fint väder, mycket folk och goda drinkar, så kvällen var lyckad. Efteråt gick vi tillbaka till Emma och åt gino innan det var dags att sova.
 

God morgon torsdag!

Idag är jag lite senare är vanligt, brukar åka tio i sju. Jag hade tänkt mig en liten sovmorgon, men jag är inte så bra på det så jag vaknade ruskigt tidigt i alla fall. Låg och läste och har slappat framför datorn en stund, men nu är det alltså dags att åka iväg. Ikväll blir en rolig kväll tror jag. Ska möta upp bästa tjejerna Anna, Emma och Johanna och se Fashionpack-showen på Strömpis. Är det bra väder tänker jag bara barbent, det är man ju inte bortskämd med denna sommar. Sover hos Emma till imorgon, så vi hörs till helgen!
 
Poolen på min blivande skola, Koc University, ser helt okej ut :)
 

Idas Brygga

Inte långt från vår sommarstuga vid Vättern ligger Karlsborg. I lördags åkte jag och familjen dit för att strosa runt i den mysiga lilla staden, gå i butiker (de som fanns) och äta lunchbuffé på Idas Brygga. Det är något vi pratat om länge, och ÅH vad gott och mysigt det var.
 

Tisdag

Bra dag på jobbet som gick väldigt snabbt. När jag kom hem tog jag en skön löprunda och har sedan grillat med familjen. Mysigt att man kan sitta på balkongen utan att frysa för en gångs skull. Till efterrätt hade lillasyster plockat massor med blåbär som vi åt tillsammans med vaniljglass och hallon- saltlakritsglass, väldigt god kombo! Den här veckan har jag mycket att se fram emot: Fashion Pack på Strömpis på torsdag med Emma, Anna och Johanna, och till helgen är det Summerparty. Så kul att Cidergruppen (Alice, Mickan, Clara) kommer hit till helgen också, can't wait :) Just nu tycker jag att livet är bra!
 

Bästa starten på veckan

Halv fyra idag tog jag och Mickis bilen till Gustavsvik för att avsluta veckans första dag på bästa sätt. Vi hade bokat relaxen och varsin timmes helkroppsmassage. Det var första gången jag besökte relaxen, och den var så himla mysig. Jag rekommenderar verkligen att boka den. Man fick morgonrock och handduk när man kom, avskilda jättefina omklädningsrum, bastu, ångbastu, bubbelpool, tillgång till simhallen och gratis solarium. Massagen var helt underbart skön, men tänk att en timme kan gå så snabbt. Efteråt massagen beställde vi en härlig tapas/plocktallrik från baren med allt möjligt gott. Nu börjar snart Wallander och sedan blir det sängen för att vara pigg inför ännu en arbetsdag.
 

Sommarstugan

I helgen har jag hunnit med att umgås med släkten och njuta av helt okej väder vid sommarstugan. Vi har åkt vår lilla båt på Vättern, spelat badminton, grillat (såklart), haft kubbturnering, läst böcker, druckit rödvin och ätit ost, kex och godis framför en film och spelat kort. Jag tror till och med att vi har fått lite färg, jippie :) Helgen har varit så skön och bra, och nu är jag redo för en ny arbetsvecka. Den kommer börja så himla bra, berättar imorgon varför, hihi. 
 

Överraskningsfest för Anna

Eftersom Anna precis har kommit hem från Paris där hon pluggat i två år OCH klarat sin utbildning (en av få) så ordnade vi häromdagen en överraskningsfest för henne. Vi stormade in hemma hos hennes pojkvän Johan med ballonger, massa god mat, och "Boten Anna" spelandes. Jag tror att hon blev riktigt glad och hela kvällen var helt underbar. Vi skålade i Champagne, åt buffé, grillat och tårtor, drack rödvin och öl och hade det riktigt mysigt och bra. Det är så himla roligt att Anna är hemma - vårt lilla gäng är komplett igen. 
 
 
 

Bump day

Gårdagen var lycka för mig: kvällspromenad i ett soligt Örebro med två fina vänner - Johanna och Emma, supergod grekisk mat som intogs vid slottet i Örebro, och så avslutades kvällen med frukt, kaffe och film hos Emma innan jag somnade i hennes sköna extrasäng. 
 
Idag är det onsdag, alltså bump day, åh vad skönt! Imorgon ringer klockan redan 05:45 igen då jag och Inger från jobbet samåker. Tur att man är morgonpigg, men det känns lite väl tidigt. Jag är verkligen jättetrött, ligger och slappar på sängen och samlar ork till att måla naglarna och noppa ögonbrynen, fy vad tråkigt. 
 
Stal bilden på Örebro Slott från igår av Emmiz
 
 
 
 
 

Lördagskvällen

I lördags kom vi hem från stan vid sjutiden. Vi plockade upp Sara på vägen och när vi kom hem till Alice satte vi igång med att grilla. Sedan blev det några timmars mys, ett "par" glas vin/cider/drinkar (vi kallas ju inte Cidergruppen utan anledling) innan vi blev skjutsade till Tegel i Täby av Pontus. Kvällen blev hur kul som helst, jag kan faktiskt inte ens förklara :) Vi somnade riktigt sent så på söndagen blev det sovmorgon, frukost och sedan åkte vi in till Stockholm igen för att ta tåget hem. 
 

Fredag och halva lördag

Hej! 
Jag har haft världens bästa helg i Stockholm/Vallentuna. I fredags gick mitt tåg vid fyra och vid sextiden hämtade Alice mig, Mickan och Clara på stationen i Stockholm. Vi åkte hem till Alice och fick champagne och lagade tacos. Kvällen gick så himla snabbt och vi hade jättemysigt. Hennes föräldrar var i Smögen så vi hade hela huset för oss själva. Dessutom har de världens gulligaste hundar, Laban och Bosse. ÅH!
 
På lördagsmorgonen dukade Alice upp en riktig frukostbuffé. Efter den tog vi bilen i till stan för shopping. En rolig grej hände när vi skulle fickparkera, haha. Det hela slutade med att en amerikanare parkerade åt oss. med mig och Mickan i baksätet, - och råkade backa in i bilen bakom. Herregud! Sedan blev det massa provande i olika butiker, shopping, och så lunch och glass i Kungsträdgården. Stockholm kan vara den bästa staden och jag har de bästa vännerna! 
 

Shopping och "födelsedag"

Igår efter jobbet tog jag och Mickis bussen in till stan för att shoppa. Det var fortfarande massor av rea i butikerna men det börjar även komma in lite höstsnyggt. Jag köpte smink på Make Up Store, ett par mjukisbyxor och ett par röda gummistövlar. Lite tråkigt inköp, men behövligt. När vi blev hungriga blev det middag och rödvin på Paolos. Det är ett ganska nyöppnat italienskt ställe i centrala Örebro, riktigt bra!
 
 
 
Ikväll - torsdag - har vi haft kalas här hemma för mig. Jag nämnde förra veckan att jag alltid velat fylla år på sommaren, och att jag dessutom inte varit hemma på min födelsedag sedan 2008. Därför ordnade mamma födelsekalas för mig idag den 12:e juli, för jag fyller tydligen 22,5 år idag, haha. Hon bjöd in mormor och morfar och så åt vi lax och färskpotatis till middag och jordgubbar/hallon/blåbär med grädde till efterrätt. Jag fick blommor och en tavla som mormor målat, samt en jättefin silverring av familjen. Har velat ha en ring länge, så jag blev SÅ glad. 
 
Imorgon vid 16 åker jag till Stockholm/Vallentuna för en helg hos Alice med bästa tjejerna. Wie vad kul det ska bli!

Pippi Långstrump på de sju haven

Ikväll fortsatte jag och familjen med vår något barnsliga men mysiga tradition: sommaruppsättningen på Lerbäcks teater. I år spelas Pippi Långstrump, och åh vad duktiga de är. Alla skådespelare är så bra och musiken är så mysig. Synd bara att vi inte har något litet barn vi kan ta med som täckmantel, haha.
 
 
 
 

Stjernsunds Slott

Igår åkte jag och Natalie till Stjernsunds Slott för att luncha på mitt gamla jobb, Stjernsunds Slottscafé, kika i de små "lantbutikerna" och promenera lite med hennes nya hund Killer. Gud så söt han är! Det var jättemysigt att vara på Stjernsund igen, jag kan sakna caféjobbet lite. Resten av gårdagen låg jag i sängen för att vila bort min förkylning. Det verkade faktiskt fungera för idag mår jag mycket bättre. Idag tar jag dock ännu en lugn kväll. Jag har en liten träningspaus nu på ett tag men vädret var fint när jag kom hem från jobbet så jag passade på att gå in i skogen och plocka kantareller. Nyss har vi ätit grillat och druckit ett glas rödvin så här en måndag, mysigt :)
 

Lerbäcksmarken

Lördagen startade jag och Emma med att gå och handla mjölk på ICA och bröd på ett bageri i Wadköping. Det blev mysfrukost hemma hos henne medan vi tittade på Pocahontas. Runt tolv åkte vi från Örebro till Lerbäck där det igår var den årliga marknaden. Vi kikade runt ett tag, fikade med Anna, och så köpte jag ett armband av en kvinna som tillverkar egna smycken. 
 

Fredagen

I fredags möttes jag, Emma och Johanna upp hemma hos Emma för att fixa iordning oss lite och sedan ta oss upp på stan för en middag. Vi hade lite svårt att välja ställe först men hamnade sedan på Lilla Örebros uteservering. Väldigt mysigt även om det blåste en del. Emma och Johanna valde torskryggen och jag en hamburgare som var himla god! Även Jossan kom förbi ett tag, så kul att träffa henne! Efter maten bestämde vi oss för att vädret inte var så kul, så vi köpte godis och gick på bio istället. Rock of Ages blev det, väldigt härlig film/musikal. Dock satt det ett medelålders par bredvid Johanna som skrattade konstant. Det var liiite störande, haha. 
 
 
 

Minigolf och grillning

Igår möttes jag, Johanna, Oskar, Langell och Pär upp för att spela minigolf och grilla i Adolfsberg. Det var jättetrevligt och vädret var superbra! Minigolf var så länge sen jag spelade, hade glömt att det är riktigt mysigt. När vi tröttnat åkte vi hem till Pär för att grilla allt möjligt gott och lyssna på musiken från Brunnsparken som överröstade vår musik, haha. 
 

Första doppet

Idag när jag kom hem från jobbet tog jag årets första dopp. Visserligen väldigt snabbt, och visserligen inte i kalla Vättern utan i vår lilla sjö här hemma, men ändå. Nu känns det liiiite mer som sommar. Nu är jag inne på fjärde jobbveckan, känns konstigt att tiden går så snabbt. Jag trivs verkligen jättebra. Det är absolut det bästa jobb jag haft! Utmanande, roligt, lärorikt och trevliga människor! Dock blir det ganska långa dagar med tidiga morgonar, så jag är rätt trött hela tiden. Längtar redan till helgen, hehe. Förresten är jag fortfarande riktigt nöjd med Keratinbehandlingen jag gjorde för håret. Det är väldigt mycket mindre frissigt och mer glansigt! Kan också tipsa om Batiste torrshampoo jag köpte i lördags - billigt och faktiskt jättebra :)
 
Imorgon blir jag upphämtad på jobbet av Oski, Johanna, Langell och Pär för att spela minigolf och grilla i Adolfsberg. Mysigt, hoppas det blir lika bra väder som ikväll!
 

Första juli

Konstigt att det redan är juli, vad snabbt veckorna går. Nu kan vädret bli bättre tycker jag! Jag vill ha sol och värme så man kan använda alla fina kjolar, klänningar och shorts. Min söndag har varit väldigt mysig och bra. Jag åkte till Linda, Henrik och Linus. Vad stor och fin Linus blivit, snart fem månader gammal :) Linda lagade lax och till efterrätt fick vi jordgubbar, hallon, melon och hasselnötsglass. Mums! Sedan gick vi en promenad med Linus och jag fick köra vagnen, hihi. Innan jag åkte hemåt hälsade vi på hennes kaniner. Det tyckte Linus var kul, han skrattade så gulligt. Nu sitter jag i soffan och avslutar helgen med kaffe, jordgubbar, grädde - och fotbollen såklart. Jag tror Spanien vinner! 
 

Stockholm

Igår hade jag och min syster en supermysig dag i Stockholm. Vi shoppade massor, träffade moster + kusiner en snabbis, åt supergod pasta på Vapiano och fick riktigt tur med vädret. Synd bara att bussen gick hem kl 17, vi hade kunnat stanna flera timmar till. Det nya som fick följa med mig hem var ett par ljusrosa byxor från Zara, en rosa klänning från Bik Bok som jag spanat på tidigare, en svart blus och ett transparent korallfärgat linne på Salt, en "guldbrun" kofta från Monki, och så torrshampoo och nagellack från OPI. Två plagg på rean dessutom, bra för att vara mig! Astrid reashoppade dock allt sitt, vissa är bra på det där!
 
Lägger upp lite bilder från dagen nedan. Nu ska jag snart iväg till Linda, Henrik och lilla Linus :) 
 
 
 
 
 

RSS 2.0