28 oktober

Det är fredagkväll och jag sitter fortfarande i skolan, USCH! Tentaplugget går sådär alltså. Igår hade vi en riktigt rolig kväll hos Emil och sen på Pallen! Kanske därför jag är så seg idag haha!
Ikväll ska jag flyttpacka, imorgon flyttstäda och resten av helgen blir mera plugg. Längtar till tentan är över! Men imorgonkväll ska jag och Alice hitta på nåt mysigt för pausa i plugget :)
Här kommer två bilder från ettans overallsinvigning i lördags!
Fina ettan i nya overaller!
Callh, jag, Clara och Mikaela (som höll i lekar och bjöd på fulvin)

25 oktober

= CSN! Det enda roliga idag, haha. Nej men usch, tentaP kör verkligen slut på mig. Jag sover sämre också, och sen att plugga 8 - ca 17/18 varje dag (plus en stund varje kväll) gör mig sjukt trött. Vill att tentan ska vara över, men samtidigt är det så svårt och jag har så mycket kvar att lära mig. Tentan är i alla fall på måndag, och mitt i allt ska jag flyttstäda och flytta också. Det är lite mycket nu, och inget roligt händer alls känns det som. Jo förresten, på torsdagkväll ska vi unna oss att festa då det är pallen-kravallen. Men sedan blir det plugg + packning + städning heeela helgen. Mimmi flyttar ur på lördag så vi måste städa då. Igår hade jag i alla fall en mysig kväll. Jag och Alice satt i skolan till 18 då vi körde boxning. Sedan blev jag bjuden på köttfärssås och spaghetti hemma hos henne.
Det är dagar som denna som man längtar lite extra till ett varmare land och semester!

23 oktober

Helgen är snart slut och det känns lite sorgligt. Nu väntar en tentapluggsvecka. Det känns inte så jättekul. Helgen har hur som helst varit jättebra. I fredags efter pluggandet gick jag och Alice och tränade. På kvällen hängde vi hemma hos mig. Vi bakade pizza, kollade film och åt godis. Jätteskönt med en lugn kväll! Igår (lördags) var det dags för ettans overallsinvigning. Jag tror att det blev lyckat och att de hade roligt! Vi hade fixat lekar och "bjöd" (hetsade) på massa fulvin (vin man brygger själv). Efter det hade Veronica och Tiina förfest innan vi gick till TK och dansade till 03. Sjukt bra kväll!
Idag är det söndag och jag har varit alldeles för trött i huvudet för att plugga. Istället har jag rensat och packat inför flytten, promenerat och fikat på stan med Oskar, ätit tortillas, och nu ska jag iväg till Axel för att gyckelträna med FBI. Höstfesten närmar sig och då måste vi kunna de nya låtarna.
Imorgon (och hela veckan) blir det hårdplugg i mikroekonomin och på kvällen är det min och Alice måndagstradition igen; boxning och middag. Längtar redan :) Nej nu måste jag cykla iväg till Axel, hittar så dåligt så håll tummarna för att jag inte åker vilse som vanligt! Ryd är som en labyrint!

19 oktober

Jag har precis upptäckt Photo Booth på min Mac, så det här gör vi när vi tröttnar på att plugga:

18 oktober

Dags för lite uppdatering!
I fredags var vi ju som jag skrev på bio, "One day". Filmen var väldigt lik boken och hur bra och fin som helst. Clara och jag visste ju vad som skulle hända, men jag tror att resten blev lite chockade. Efter bion gick vi till Steve's coffee och tog ett glas vin innan det blev tidigt kväll. På lördagen försökte jag undvika att plugga genom att städa, gymma, laga mat, och tvätta. På kvällen blev det middag hos Mikaela med henne, Freddy, Alice, Clara och Malin som var på besök från Stockholm. Vid 12 kom vi på att vi ville gå ut, så vi cyklade ner till NH och avslutade kvällen där. Mycket lyckad kväll och jag känner att HERREGUD vilka fina vänner jag har! Världens bästa!
På söndagen kom mamma hit på besök. Vi promenerade genom i princip hela Linköping för det var så fint väder. Vi åt brunch på Belvederen, på kullen i trädgårdsföreningen. Jättemysigt! På kvällen åt vi middag i stan och gick sedan på bio, "Crazy Stupid Love". På måndagen åkte vi ner på stan och shoppade och lunchade. Vi hann även med en tur till Tornby innan hon åkte hem till Åsbro igen. Igårkväll, eftersom det var måndag, så hade jag och Alice vår vanliga måndagstradition: boxning på Campushallen och sedan middag med kycklinggryta hemma hos mig.
Efter några roliga och slappa dagar är det dags att sätta igång med pluggandet. Så idag har jag suttit i skolan mellan 8 och kvart i 6. Fast.. mest har vi pratat, så imorgon måste jag vara mer effektiv!
Clara, Malin, Freddy och Mikaela i lördags!

14 oktober

Hej! Idag är det fredag = BRA DAG! Helgen är här! Ikväll blir det bio med Mikaela, Clara, Alice, Freddy och Callh. Vi ska se "En dag" som äntligen har premiär! Men först ska jag plugga och kanske springa rydsspåret, om jag orkar. Är lite trött idag för igår blev det en spontankväll som började på torsdagskröken i skolan med Tiina, Martin, Nils och Kim, och fortsatte sedan hos Martin med spel och alldeles för starka drink(ar) Mycket trevlig kväll :)
Just det, i onsdags var jag ju i Ullared med familjen. Hittade massa saker, billiga saker, men det blev dyrt ändå. Mest nöjd är jag med mikron för 399 kr. Utbudet var mycket bättre än förväntat, mycket fina saker faktiskt. Men herregud, vissa tanter!? De betedde sig som att ett krig brutit ut. Skrek och slogs för att få ett tvättmedelspaket när det fanns typ 1000 st, haha.
Har tyvärr inga bilder från varken i onsdags eller igår (fastnade liksom inte på bild), men en videoblogg som Martin gjort till er kommer upp inom kort!
Jag och min tviwn:

11 oktober

Hej!
Kom precis hem från en liten promenad med Linus. Till Hemköp och tillbaka, haha. Idag började vi kl 8, och på eftermiddagen var vi på en föreläsning angående utlandspraktik. Allt känns så förvirrande och stort, hmm. Dock lockar praktik i Stockholm lite också, om jag hittar något bra. Igår hade jag och Alice vår traditionella mysmåndag. Först box-träning (träningsvärk idag), och sedan åt vi middag hemma hos henne. Kyckling, potatissallad och sallad blev det! Gosade med Isak också, hennes lilla kanin, så himla söt. Gillar definitivt att börja veckan så, måndagen blir liksom rolig då :)
Imorgon ska jag och familjen för första gången åka till Ullared. Herregud!? Nu får vi se om våra fördomar besannas eller om vi faktiskt hittar något kul att handla. Kl 06:25 ska jag åka härifrån, hoppas det är värt det. Tänkte kika på lite inredningssaker till nya lägenheten, det ska ju tydligen vara billigt där :) Det ska hur som helst bli mysigt att träffa familjen lite. Får se om jag hinner hem till Ölprovningen som är imorgon på Villevallapub. Det är Myrornas pris, de som vann uppdragen under nolleP!
Nu ska jag städa lite tror jag, det behövs. Linus undrade om jag håller på att packa, eftersom det låg kläder överallt! Usch.
Efter-tenta-middag hemma hos mig på den översta bilden, och underst är jag och Mikaela som cheerleaders!

10 oktober

Kom precis hem från skolan. Jag har gjort mikroekonomiuppgifter med Alice, Oscar och Kevin. Just nu känns det så himla svårt! Kl 12 var vi på information angående utlandsstudier. Det låter intressant och kul, även om jag är mer inne på praktik just nu. Ska gå på ett praktikinfo-möte imorgon. Efter det åt jag och Lovisa lunch och satt sen och pluggade lite. Ikväll ska jag och Alice införa vår tradition igen; boxning på Campushallen. Haha, det är så kul! Och riktigt jobbigt :)
Lördagen blev jätterolig! Bra uppslutning på vinbrännbollen, och alla verkade ha kul. Det var dock sjukt kallt så när vi i FBI städat platsen gick vi till Donken innan vi hade förfest/mellanfest hos Verro och Tiina. Senare på kvällen gick vi till Kårallen där det var Sensation White/Lagens änglar. Bästa "kravallen"/festen på länge. Snyggt också att de släppte ner vita ballonger på dansgolvet. Igår var jag jättetrött och låg nog i sängen och åt choklad hela dagen, men det var jag värd!
Min nya soffa har redan kommit till Jysk! Så nu har jag snart halva lägenheten klar, wiho!
En bild från vinbrännbollen: Jag, Martin och Kajsa!

8 oktober

Hej! Satt och kollade på "Pengarna på bordet" på fyran, men blev så nervös så jag var tvungen att gå ifrån tv:n. Idag har jag varit på Campushallen och dansat Zumba, det är så himla kul :) Känner mig jättepeppad för kvällen: först Pol kands årliga vinbrännboll och senare ikväll Sensation White/Lagens änglar, som anordnas av affärsjuristerna och då alla ska vara vitklädda. Kommer förhoppningsvis bli grymt kul! Festerifesten i torsdags var förresten jätterolig! Mycket roligt folk, billig och god (svag) shot, och gammal musik gjorde kvällen riktigt bra! Igår efter skolan var jag väldigt trött och seg, så iställlet för att följa med Oscar och hans vänner till NH resonerade jag vuxet och gick till Emil för filmkväll. Vi såg de gamla Batman-filmerna. Kul att ha sett dem nu, även om jag sov igenom film nummer två.
Idag fyller min pappa nästan 50 (49 faktiskt), så grattis till honom! Nu ska jag dricka lite kaffe och sedan göra mig iordning och bege mig mot Ryds motionscentrum för att bära fulvinstunnor!
Kör kanske denna klänning ikväll när man ska vara vit :) Bilden är från Sthlm i juni: jag, Hanna, Rebecca!

6 oktober

Myskvällen/pyjamaspartyt igår var jättemysigt! Vi kollade på Bridesmaids och åt blåbärspaj och annat gott. Jag tycker att filmen var riktigt bra och rolig, har velat se den länge :) Idag har vi hemmaplugg och jag har ägnat förmiddagen åt att läsa om samhällsekonomisk effektivitet och produktion. Det är faktiskt väldigt intressant :) Ska snart käka lunch och sedan ta en promenad. Ikväll är det dags för festerifest; Barnkalaset som lärarna anordnar. Kommer nog bli riktigt kul och vi är så taggade! Längesen det var festerifest för oss. Kvällen börjar halv fem hos Emil för lite förfest, och sen börjar fulvinsspåret vid 18-tiden. Det brukar vara massa konstiga och roliga lekar, så det är tur att man är klädd i overallen!

5 oktober

Hej! Jag kom precis hem från skolan. Hade föreläsning och FBI-möte. Sedan lunchade vi och efter det satt jag, Julia, Tiina och Axel i biblioteket och läste lite. Men jag är så himla förkyld så jag gick hem för en stund sen, fast jag egentligen borde läst mer. Tänkte vila en stund och snart ta en promenad med Clara. Vill så gärna träna, helst springa, men får nog vänta tills imorgon eftersom jag inte ens känner smak när jag äter. Ikväll ska vi ha myskväll hos Veronica och Tiina. Film, äppelpaj och blåbärspaj! Måste leta på en pyjamas också, eftersom det är pyjamasparty! Det var nog på mellanstadiet sist jag var på pyjamasparty, haha. Ska bli mysigt, så tråkigt bara om jag inte känner smaken på pajen, buhu. Imorse kopierade jag hyreskontrakt och sånt där, så nu ska jag söka bostadsbidrag till min nya lägenhet. Igårkväll gjorde jag förresten en jättegod kantarellsås. Jag som alltid varit SÄMST på att laga mat börjar lära mig :) Den var varken bränd eller ofärdig!
Nu ska jag dricka kaffe och plugga en liten stund innan jag möter upp Claris!

4 oktober

Jag har provat på det här med att blogga två gånger förut, en gång själv för några år sedan, och förra hösten tillsammans med Mimmi. Båda gångerna har det runnit ut i sanden, för jag tröttnade. Men nu, med en hel kamera i min ägo (de har en tendens att bli stulna och gå sönder), och en ny snabb mac-dator, tänkte jag ge det här med att blogga ett nytt försök. (Vi får väl se hur länge det håller).

Livet i Linköping rullar på. Just nu läser vi mikroekonomi, och innan det hade vi statistik. Hösten började med en sjukt rolig nollning för de nya på pol.kand-programmet. Vi i FBI är jättenöjda med vårt och faddrarnas jobb :) Dessutom är de nya (som numera blivit ettor) väldigt roliga och bra. Första november ska jag förresten flytta, det är dags för mig och Mimmi att skiljas från vår trea i Ryd. Jag ska flytta till en etta på stan, vid Gränden, och jag längtar så himla mycket. Dessutom är Mimmi och jag lättade över att slippa våra hemska white-trash-grannar!
I helgen hann jag med att åka hem, var två månader sen sist jag var hemma. Det var skönt och mysigt att träffa familj och släkt igen. Det blev lite shopping, goda middagar, firande av mammas födelsedag och hennes nya jobb, och mysiga promenader. Igår hängde jag med Emma i Örebro innan jag tog tåget tillbaka till Linköping. I söndags hann jag dessutom med att köpa tv-bänk och beställa en soffa.
Nu ska jag läsa lite om utrikeshandel innan jag ska cykla till skolan och hämta ut min statistiktenta, kopiera lite saker och sedan gå på lektion. Slutar 17 idag, och efter det blir det nog en lugn kväll med lite städning. En helt vanlig vardag alltså.
Här är två bilder från Alices (tviwn) kamera. Det är från förra söndagen, när vi kollade in min blivande lägenhet, shoppade och lunchade på stan.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0