Senaste dagarna

Onsdag:
Vi fick besök av Migrationsverkets nya General Direktör, alltså allra högsta chefen under regeringen. Han presenterade sig och det bjöds på fika. Jag tyckte han verkade riktigt bra, gammal chef på Säpo och allt - coolt! Vid lite innan 17 var vi några som tog bussen ner på stan för att gå på After Work på Stora Örebro. Emma kom också och trots att vädret var lite lurigt hade vi supertrevligt. Gott vin och mumsig grillbuffé! På vägen hem till Emma gick vi förbi IVY där Oski, Langell och deras vän kollade fotbollen, så vi stannade där en stund.
 
 
 
Torsdag/Fredag:
Jag sov som sagt hos Emma och gick hem till henne igen efter jobbet, dit Johanna också kom. Vi gick på Friskis och Svettis utegympa, och grillade sedan på Emmas utegård. Supermysigt! Den här fredagskvällen har jag hälsat på mormor och morfar en stund, sen kom Astrid hem från sin boyfriend och vi har ätit middag och sitter nu i soffan med varsin fet godispåse :) Blir en tidig kväll då vi ska gå upp kl 6 imorgon för att åka till Stockholm för att shoppa och mysa.
 
 
 
 

Tisdag

Hej! 
Jag har precis satt mig i soffan för att börja titta på en brittisk serie på 4:an, hoppas den är bra! Ikväll efter jobbet har jag skickat iväg min Residence Permit för Visumet jag behöver när jag ska bo i Turkiet. Det var lite pilligt med allt man skulle fylla i, så jag hoppas att allt blev rätt. Igår var jag på Nikita hair i Marieberg och gjorde en Keratin-behandling för håret. Det är en behandling som ska släta ut, göra håret mer glansigt, lite plattare och mindre frissigt. Det kostade 990 kr istället för 1700, rätt dyrt ändå, men jag hoppas det är värt det. Hittills är jag supernöjd, så vi får väl se hur det håller :)
 
Imorgon tills fredag tänkte jag sova hos Emma inne i Örebro. Det är alltid så mysigt! Och såklart skönt att ha närmre till jobbet. Vi ska på afterwork på Stora Örebro med mina jobbkompisar imorgon kl 17, och på torsdagkväll får vi se vad vi hittar på. 
 
Vi hörs igen på fredag! 
 

Midsommar 3

 
 
 
 
 
 
 

Midsommar 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar 1

God morgon söndag! Jag har startat dagen med en stor och härlig helgfrukost med blåbärsyoghurt och mitt hembakade bröd. Nu ska jag snart ta och packa ur min väska från gårdagen samt försöka ringa och få en frisörtid. Midsommar i Enköping var helt fantastisk! Superbra väder, underbart att träffa bästa tjejerna Alice, Mickan, Clara och Malin, och en riktigt bra ordnad midsommarfest. Vi var 11 personer som spenderade dagen hos Mikaelas kompis Tom. Vi började med att ha 5-kamp, åt sedan sill och färskpotatis till förrätt, grillat till varmrätt och tårta, jordgubbar och glass till efterrätt. Sedan utsåg vi den vinnande midsommarstången (alla tre lag fick klä varsin) och dansade runt den. Vid midnatt tog vi taxi hem till Mickan för att fortsätta i hennes uterum. På lördagen var vi lite sega och hängde på en pizzeria, gick en kort promenad för att hämta Alices bil och åkte sedan hemåt åt olika håll vid sex. På kvällen åt jag middag med mamma och Arne, kollade på fotbollen tillsammans med glass och jordgubbar. Tror inte att den här helgen kunde ha blivit mycket bättre! Jag har massa bilder, så här kommer en liten del:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mysig tisdag hos Emma

I tisdags efter jobbet gick jag hem till Emma för att spendera kvällen där och ha sleepover. Så skönt det var att ha nära till jobbet på onsdagsmorgonen. Vi gick på Friskis och Svettis utegympa i Skytteparken. Det var riktigt kul, solen sken och det var helt gratis. Lyckat alltså :) Sedan cyklade vi upp på stan och köpte med Sushi hem från East West. Det var så länge sen, gud vad gott det var. Sedan blev jag lyxigt ompysslad och fick mina naglar fixade.
Idag känns det som fredag fast det är torsdag. Gud vad skönt med långhelg. Det var ganska lugnt på jobbet idag, många som slutade tidigare eller var lediga. Imorgon åker jag till Enköping för att fira midsommar med bästa tjejerna och folket från nyår. Jag är supertaggad och känner på mig att helgen blir toppen! Hoppas på bra väder också så att man kan ha klänning. Nu ska jag hämta lite godis och fylla på min kaffekopp!

Sömnig uppdatering från soffan

Igår hade jag en supermysig kväll med Emma! Mina fina bästis! Bilder kommer såklart imorgon :) Ikväll är jag helt slut, SÅ himla trött. Jag vet inte varför egenligen, sov bra inatt och har druckit flera baljor med kaffe idag på jobbet.
Bilden visar en lördagsfrukost. Längtar efter att vara ledig och äta frukost i flera timmar, haha. Vad skönt det ska bli med tre dagars helg nu i midsommar. Imorgon är sista arbetsdagen innan en helg som jag hoppas blir kanon!

Lite nytt

Detta är mina senaste tillskott som jag är mycket nöjd med!
Den nya kameran som jag just nu missbrukar, hehe. Vill verkligen lära mig att ta fina bilder.
Boken jag köpte igår (179 kr). Massa fina bilder och recept som verkar sjukt goda.
Den här foundationen är faktiskt rikigt bra för att inte vara så jättedyr (295 kr).
En mörkblå (599 kr) och en vit (399 kr) kofta från RoseBud. Man ser inte färgerna så bra dock.
Dessutom hämtade jag ut mina glasögon idag. Ett par brunmelerade från Tiger. Känner mig väldigt ovan i glasögon; lite skolfröken liksom. Men det ska bli riktigt, riktigt skönt att kunna växla mellan linserna, och använda glasögonen t ex när man kollar på TV på kvällen. Den här dagen har förövrigt gått riktigt snabbt. Jag jobbade mellan 7:30 och 17:00, men det kändes som att dagen bara sprang iväg. Måste vara ett bra tecken! Imorgon efter jobbet ska jag övernatta hos Emma, skönt att slippa pendla. Vi ska troligtvis gå på Friskis och Svettis utegympa och efter det äta Sushi, gud vad gott :)

Soff-spanande och lite shopping

Eftersom vädret fortsatte att vara dåligt denna söndag bestämde jag, mamma och Astrid oss för att åka på en liten shopping/kikrunda. Först åkte vi till Jacobssons möbler och spanade på en ny soffa till vår övervåning. Hittade en riktigt fin som de kanske ska beställa. Sedan fortsatte vi till Marieberg Galleria där vi åt lunch och gick i butiker. Det blev dock inte så mycket shopping för mig, en receptbok och en foundation inne på Parfymeri L hos Emma blev allt idag. Lika bra det, borde spara pengar eftersom man inte får lön förrän i juli.

Mysig lördag

Igår träffade jag Emma, Linda, Anna, Johanna och Mimmi i Hallsberg. Tanken var att vi skulle hänga på vårt gamla hak God Smak, men då det stängde kl 14 (och vi var där kl 13) så bestämde vi oss för att köpa med lunch på åka hem till Johanna istället. Det var så himlamysigt att träffa alla, och vi satt runt köksbordet och pratade i flera timmar. Ser fram emot fler sådana stunder i sommar! Om en månad flyttar Anna hem från Paris också, så himla kul.
När jag kom hem låg jag länge i soffan slappade med en bok. Sedan bjöds det på grillade hamburgare med hemmagjord coleslaw till middag, och fruktsallad med grädde till efterrätt. På kvällen tittade jag och lillasyster på film medan det blixtrade ute. Det var supermysigt tills åskan slog ner och strömmen gick, haha.

Fredag!

Åh vad skönt med helg! Jag är så trött efter veckans jobb och ligger sömnig i soffan och tittar på fotboll. England gjorde precis mål, suck! Första veckan på jobbet har nog gått bra, hoppas jag i alla fall. Det har varit väldigt kul men mycket att lära. Igår hade vi halvdag med personaldag. Vi åt en helt fantastisk buffé på Södra Vattentornet. All sorts mat fanns: soppor, 4-5 varmrätter, grillat, räkor, sill, smörgåstårta, sallad, frukt efterrätt. Kan verkligen rekommendera det stället :) Sedan spelade vi kubb och brändboll i närheten av jobbet, fikade och gick hem strax efter 16. Väldigt mysig dag! Efteråt hämtade mamma upp mig och vi åkte och simmade i Alléhallen. Det måste jag göra oftare, superskönt!
Idag har jag haft ett möte om arbetsmiljö på jobbet, och såklart de "vanliga" arbetsuppgifterna. Idag blev det också ännu en utelunch, på Södra vattentornet igen, haha. Det var vi assistenter (vi är fem st) som gick dit för att välkomna mig och Annika som också är relativt ny. Det var jättetrevligt och lika gott idag :)
Imorgon ska jag vila upp mig ordentligt, hoppas på en sovmorgon. Jag ska dessutom träffa bästa tjejerna imorgon. Det ska bli så himla mysigt! Jag tänker ta massor av bilder, för jag har nämligen köpt en ny kamera. Äntligen!!! Jag hoppas också på bra väder så man kan få lite sol på sin bleka hud. Hälsade på Emma på hennes jobb i eftermiddag - Herregud vilken brownie hon är efter Cypern.
Denna bild är nästan exakt ett år gammal. Vi solade i typ 25 grader på Prinsens brygga på Djurgården, så himla härligt!

Nya jobbet

Jag har alltså börjat jobba på Migrationsverket som sommarvikarie. I 12 veckor ska jag vara där, med start i måndags. Min tjänst är inom administrationen, på "Tillståndsenheten" - "Besök och bosättning". Jag ingår i en assistentgrupp och delar av mina arbetsuppgifter är att öppna och sortera post till rätt enhet och handläggare, att registrera överklaganden som kommit in på t ex utvisningar, att registrera ansökningar som kommit in; t ex studentärenden eller uppehållstillstånd. Jag ska även räkna expeditionens kassa vissa dagar samt skicka iväg post. Hitills känns det riktigt roligt, men väldigt snurrigt och förvirrande. Data-systemet vi använder heter "Wilma" och är lite komplicerat i början. Jag är helt slut i hududet just nu, hoppas att jag lär mig snabbt, haha. Dock är alla som jobbar där supertrevliga, och med många unga nya och fler sommarvikarier. Jag jobbar vanliga kontorstider med flex, så den här veckan har jag åkt runt 7 på mornarna.

I lördags när jag kom hem till Åsbro fick vi besök av några vänner till familjen. Det var så länge sedan jag träffade dem så det var kul. Vi åt buffé och tittade lite fotboll. I söndags vilade jag upp mig och gick en mysig promenad med mamma. Förutom att jobba hela dagarna har jag även hunnit med att gå på synundersökning och beställa glasögon (tack mamma), köpt två nya koftor, och hälsat på mormor och morfar en liten stund. Imorgon ska vi ha personaldag med jobbet, så vi jobbar bara fram till kvart i tolv. Sedan ska vi bli bjudna på lunch på "Södra Vattentornet", spela brändboll, fika och leka lekar. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan slappa resten av kvällen :)
Min fina syster i lördags!
Såhär ser det ut på landet när man plockar blommor!

Fredagens tentafirande...

...innebar middag på Överste Mörner, kaffedrink (åh vad gott) på Steve's och fest hos Julia. Det spöregnade när vi cyklade till Julia och alla ställen hade studentfiranden så vi tog oss aldrig ner på stan igen. Sedan i lördags är jag förövrigt hemma i Åsbro och har idag börjat jobba på Migrationsverket. Nu: Sverigematchen!

Det allra sista

Idag kl 14 skriver vi vår allra sista tenta för terminen. GUD vad skönt! Även om jag bara har sommarlov i två dagar innan jag börjar jobba så känns det riktigt skönt. Hoppas bara att tentan går bra, men just nu känns det faktiskt helt okej. Jag längtar till ikväll då vi bokat bord på "Överste Mörner" med klassen. 19 personer blir vi :) Mysgt! Sedan blir det nog lite fest hos Julia innan vi får se vart det bär vidare. Efter tentan ska jag nog åka ner på stan och kika lite i butiker. Bara njuta av att vara ledig och se om jag hittar något på H&M. Jag har 50 kr att handla för där, haha.
Igår var vi som sagt hemma hos Rickard i stan. Han bodde tidigare i Alice korridor. Hans nya lägenhet var riktigt fin och med superbra läge. Vi satt på hans innergård och grillade. Sedan suktade vi lite efter Peace and Love-biljetter och så lånade jag en bok på engelska av honom.
Jag måste också visa hur söt Isac är. Jag gav honom mat häromdagen och han blev helt galet glad.

Onsdag

Det är onsdag idag och redan en vecka sedan jag flyttade från min lägenhet, vad snabbt veckorna går. Det är också Sveriges nationaldag idag, men det har vi inte märkt något av då vi har tentapluggat. Inte så effektivt dock, man börjar bli riktigt skoltrött nu. Tentan är på fredag kl 14 och efter det ska vi ut och fira med klassen. Middag på Stora torget och sedan får vi se vart vi tar oss vidare :) Imorgon ska jag ägna mig åt lite mera plugg, och även träffa min syo för att diskutera kurser i Turkiet. Imorgonkväll ska jag och Alice hem till Rickards nya lägenhet för att grilla, mysigt!
Igår hade vi redovisning av våra projektarbeten och opponering. Nu är vi godkända - SÅ himla skönt! Det har verkligen tagit mycket tid, även om det har varit rätt kul också. Och just det, i måndags var vi hemma hos Hanna och tittade på Niceville. Åh, vad bra den var! Den rekommenderas starkt!

Cykelfest och Sommar-X

Gårdagskvällen blev riktigt lyckad! Vi var åtta tjejer som hade "Cykelförfest" på ett par stopp hos några av oss. Hos Clara, där vi började, bjöds det på champagne och jordgubbar. Efter det cyklade vi vidare till Frida där vi fick Quesidillas och Nacho-chips. Nästa stopp var hemma hos Mikaela där hon hade gjort en helt fantastiskt god bål! Vi bjöds även på frukt, kex och en slags osttårta. Mums! Sista stoppet blev hos Lovisa och Jenny där vi gjorde pizza, och stannade till ca 12. Dit kom även deras roomie och hans killkompisar. När vi kom till Sommar-X vid 12 fick vi stå i en lång kö för att komma in, suck. Men sedan kollade vi när Björn Rosenström spelade - vilka minnen, haha. Var hemma hos Alice halv fyra imorse och idag tog vi en skön sovmorgon. Resten av söndagen har varit riktigt slapp. Jag har läst ut Niceville (LÄS DEN), slappat framför datorn, gått en promenad, lagad Halloumi till middag och kollar nu Big Brother-finalen ute i korridoren. Inte min grej egentligen, men lite kul när det är final!
Här kommer bilderna från gårdagen:

Emils födelsedagsmiddag!

Här är bilderna från i torsdags när vi var på HG och firade Emils födelsedag. Mycket trevligt, även om förra året då Emil fyllde bjöd på betydligt bättre väder.
Igår ägnades dagen åt pluggande och på kvällen lagade jag och Alice tacos och hyrde en ganska dålig film. Skönt med en lugn fredag ändå. Idag ska det pluggas ett par timmar - tenta på fredag och projektredovisning på tisdag - men ikväll är det dags för universitetets sista fest för terminen! Sommar-X 2012, med Danmark-tema och Björn Rosenström som spelar. Vi ska dock börja redan 17 med en liten cykelfest. Först ska vi till Clara, sedan Frida, sedan Mikaela och sist avsluta med hemmagjord pizza hos Lovisa. Jag hoppas på en rolig kväll :)

RSS 2.0