Tack Migrationsverket...

för tolv riktigt bra veckor! Jag har idag jobbat min allra sista dag. Det känns helt ärligt väldigt sorgligt och det var jobbigt att säga hejdå till alla. Det är definitivt det bästa jobb jag haft! Vi sommarvikarier blev bjuda på lunchbuffé av resten av kollegorna, åh vad gott det var! Vid halv tre bjöd jag, Anna och Mickis på fika som avslutning. Jag fick presenter också, så himla gulligt. Ja, jag kommer faktiskt sakna att gå dit Tur att jag har Istanbul att se fram emot!
 
I eftermiddags mötte jag Emma på Gustavsvik för att simma. Riktigt skön start på helgen! Nu firar/sörjer jag med lite vin, och strax blir det grillat med familjen. Mys! Trevlig fredag på er :)

10,3 km

Eftersom jag har lite flextid jag måste ta ut sista dagarna jobbade jag idag bara till halv fyra. Jag tog bilen ner på stan och strosade runt lite i butiker, samt lämnande in mina skor på Eurosko. Sedan åkte jag ut till Karlslunds motionsspår för att springa en runda. Det slutade på 10,3 km och 48:38 minuter. I våras sprang jag mycket, men inte alls lika ofta eller långt nu i sommar. Dessutom så spöregnade det efter halva vägen, så jag är riktigt nöjd med min tid! Åh vad jag gillar löpning. Nu har jag återhämtat mig med en varm dusch och mat och tittar på Lyxfällan. Imorgon är det dags för sista dagen på jobbet den här sommaren. Vi ska ut och käka lunchbuffé med jobbet, och på eftermiddagen ska jag, Mickis och Anna bjuda på fika. Sedan är det heeeeelg!
 

Tisdag och onsdag




 
 
 
 
 
Igår hade jag en väldigt trevlig eftermiddag och kväll med Emma, Anna och Johanna. Vi gick en promenad i Örebro och snickelisnackade om allt mellan himmel och jord. När Anna och Johanna åkte hemåt köpte jag och Emma med mat från Gröna Grodan och landande i hennes soffa. 
 
Idag har jag varit på middag hos mormor och morfar. Så himla mysigt. Jag lärde även mormor hur man sms:ar på hennes nya mobil, riktigt duktig var hon. Nu ska jag hoppa in i duschen och ladda för de två sista arbetsdagarna för denna sommar. 

Höst?

Nej, jag är inte redo för höst än. Även om den här dagen var riktigt solig, kylig och höstliknande så vill jag inte släppa sommaren än. Hann den ens börja? Idag startade den tolfte och sista veckan på Migrationsverket. Det känns faktiskt sorgligt. Men om tolv dagar flyttar jag till Istanbul. Åh, jag längtar. Hoppas på lite sommarvärme där! Nu ska jag göra fyra arbetsdagar till, sedan har jag en vecka på mig att packa och fixa. Idag efter jobbet tog jag en löprunda i skogen. Det var riktigt skönt, och det känns härligt att vara tillbaka efter lite vila och en kul helg i Linköping. 
 
En bild på mig och fyra fina vänner!
 
 
 

New bag

Denna fina väska köpte jag idag. Jag har varit på jakt efter en ny svart väska som har "påsform" och som rymmer både block och dator, perfekt till skolan. Har inte riktigt fastnat för någon tidigare, men idag hittade jag denna på VILA. 
 

Linköpingshelg

I fredagskväll anlände jag till Linköping. Jag åkte direkt hem till Alice där jag blev bjuden på middag. Vi delade en flaska vin och hade massor att catcha up om. Så himla kul att träffa henne igen! Senare på kvällen tog vi bussen ner på stan för att säga hejdå och önska Mikaela lycka till i Köpenhamn. Det känns lite sorgligt nu när alla åker iväg.
 
På lördagen var det dags för "Svartan", den årliga festen för alla pateter, alltså gamla festerister. Vi började runt 8 på morgonen med en drink hos Elin och Anton, och sedan blev det pannkaksfrukost och champagne. Ca 30 gamla FBI:are från flera år var samlade. Klockan tolv började själva festen, eller rundan kanske man kan kalla det. Där var det massor utav folk, riktigt kul. Man gick runt i spåret som ligger bredvid skolan; pratade med folk, och kunde hämta ut cider/öl/shots/vin och mat på sin biljett. Runt halv sex var vi lite trötta så jag, Tiina, Jossan, och Alice gick hem till Alice och åt pizza och vilade en stund. Sedan kom resten och det blev flera timmars korridorsfestande, sjukt roligt var det! Strax före tolv begav vi oss till universitetet och Sof/Fortes utedisco där vi träffade ännu mer folk och såg massa nya nollan. En riktigt lyckad dag och kväll, så idag är jag lite sliten. Kom med tåget till Hallsberg runt 16 och då åkte jag, mamma och Arne till Marieberg. De skulle gå i lite affärer, så jag passade på att shoppa ett OPI-nagellack hos Emma, samt en fin väska från VILA. Nu har jag precis ätit middag och tänkte gå en promenad i skogen, annars tror jag att jag somnar, haha. Det tar på krafterna att festa en hel dag!
 
Kameran fick stanna hemma igår, men jag hann ta två bilder hemma hos Alice. 
 
 
 
 

Lyckligare nu

...med Linnea Henriksson, så himla fin!
 
Det är torsdagskväll och jag är rätt så trött. Har ätit middag och håller på att packa och greja. Imorgon åker jag direkt efter jobbet till Linköping för att spendera helgen där. Jag ska bo hos Alice, precis som jag gjorde innan sommaren, mysigt. På lördag morgon börjar "Svartan", en jättestor fest för alla gamla festerister. Tror vi ska börja väldigt tidigt på morgonen med pannkakor och champagne, och sedan blir det fest resten av dagen. Det ska bli riktigt kul att träffa många saknade personer igen :) 
 
I brist på en annan bild lägger jag upp en på mig och fina Mickan. Hennes måste jag säga hejdå till imorgon, då hon flyttar till Köpenhamn på lördag för att plugga där i höst. 
 

New York, Las Vegas, San Francisco

Resan är bokad! I april åker hela familjen till USA för tre stopp. Jag är så glad och längtar otroligt mycket!
 

Gårdagen

Måndagseftermiddagen och kvällen var väldigt trevlig. Jag, Mickis och Anna promenerade från jobbet och strosade runt lite på stan. Jag köpte en present till mamma som fyller år på lördag. När vi blev hungriga satte vi oss på mysiga Paolo's för mat, vin och kaffe. En mycket mysig start på veckan!
 

Sjökrogen

Jag har haft en helt fantastisk söndag med världens bästa vänner Emma, Johanna och Anna. Klockan ett idag hade vi bokat bord på Sjökrogen som ligger på landet utanför Örebro, precis vid Hjälmaren. Maten där är helt underbart god, fräscht och med närproducerad mat. Vi åt förrätt och varmrätt, sedan gick vi en runda och la oss på bryggan för att sola. Det enda tråkiga var att Anna blev getingstucken på armen, usch! Efter en stund åkte vi vidare till "Englas skafferi" för att fika. Även det var riktigt mysigt och hembakat fika smakar alltid bäst. Vi tog så himla mycket bilder, så det är svårt att välja vilka jag ska lägga upp, haha. Vad skönt det är att göra något mysigt en söndag, det känns som är helgen blir betydligt längre då. 
 
 
 
 
 

Shopping, middag och bio

Jag hade en mycket bra lördag med Emil. Vi shoppade lite på Marieberg, men håll i hatten, jag kom endast hem med ett par örhängen. Emil däremot köpte både tröja och fina skor. När Mariberg stängde vid 18 körde vi in till Örebro och satt flera timmar på "Hellas". Vi åt god grekisk mat och jag drack ett glas rött. Vi träffade även Jossan och Nicklas där som firade fyra-årig förlovning, häftigt! Halv tio började bion och innan det hann vi med ett stopp på "Hemmakväll" för lite gott till filmen också. "Snabba Cash 2" var riktigt bra, den levde faktiskt upp till mina förväntningar. Den var väldigt spännande och lagom rå. Jag tycker att den kriminella gäng/maffia-världen är fashinerande, men väldigt hemsk såklart. Däremot tycker jag att filmen kunde varit lite längre, nu ser jag fram emot att trean kommer. 
 

Saturday

Hej!
 
Idag har jag varit på massage. En hel timmes oljemassage på "Thai Massage", så himla skönt och nu känner jag mig inte alls lika stel. Att unna sig massage är något jag tänker göra betydligt oftare när jag har fast jobb :) Kom hem för en stund sen och har ätit lunch och dricker nu kaffe för att bli lite piggare. Vid 16 blir jag upphämtad av Emil för lite shopping på Marieberg och så bio ikväll. Vi har köpt biljetter till "Snabba Cash 2", äntligen får jag se den. Älskar ettan och har väntat på att tvåan ska komma, så jag hoppas verkligen att den är bra. 
 
 
 

Rödvin och älg

Igår gick jag och Emma en långpromenad i det fina vädret. Äntligen lite sol, man blev nästan svettig. På kvällen lagade vi en gourmetmiddag bestående av älgfärsbiffar, rotfrukter i ugnen och en mangosås med ingefära och lime som Emma hittat recept på. Till det blev det rödvin, det var ju trots allt lill-lördag. Innan vi somnade kikade vi ett avsnitt Sex and the City. Man blir så nostalgisk av det på något sätt, jag kommer nog aldrig tröttna.
 

Måndag

Vardag igen då. Men det känns helt okej, första arbetsdagen är redan förbi och nu är många tillbaka från sina semestrar. Såg ni handbollen igår förresten? Jag tycker att Sverige var riktigt duktiga, tycker att vi ska vara nöjda med silvret. Ikväll började också en ny serie på SVT, "Lillehammer". En norsk/amerikansk komediserie som var väldigt rolig. Kika på SVT play, för den rekommenderas! 
 
I sann blogganda får ni idag se dagens outfit (den är dock utbytt mot mjukisbyxor nu)
 
 
 
Kostymbyxor från Zara, tröja från Cubus och mina älskade loafers

Let the good times roll

Lördagskvällen blev riktigt rolig! Jag, Emma, Johanna, Anna, Oskar och Emil började hos Emma med bland annat Cosmopolitans, vin, ost och charader. Vi fortsatte sedan kvällen på Stömpis där det var riktigt bra. Dock är förfesten alltid roligast tycker jag. Dansade till stängning och köpte sedan med oss pizza hem innan jag, Emma och Emil somnade hemma hos Emma. Tack vänner för en bra kväll :)
 

Sconesfrukost

Jag inledde dagen med att baka scones till familjen, så himla gott. Varför gör man inte det lite oftare? Förmiddagen spenderade vi i Askersund i några butiker och mathandling på ICA. Nu ska jag läsa ut min bok, "Paganinikontraktet", och slappa i några timmar innan jag måste duscha och fixa mig inför ikväll. Emma ska ha föris hemma hos sig, sedan får vi se vart kvällen slutar :) Extra roligt ska det bli att träffa Emil då jag inte sett honom på hela sommaren. 
 
En bild på sconesen imorse och så en bild på Astrid, mamma och mig igår, nysminkade och glada. Astrid tog en bild på hur mitt öga var sminkat igår. Bland annat de två ögonskuggorna make up-artisten använde fick följa med hem!
 

Välkommen helgen

Idag är jag så glad. Ganska fredagstrött efter veckan, men glad för att det är helg och glad för att jag, mamma och Astrid haft världens lyxigaste fredag. Vi har nämnligen varit på sminkkurs på Make Up Store. Dels för att vi pratat om det länge, dels för att göra en mysig sak tillsammans, och dels för att jag nått mitt personliga mål. Alla tre blev riktigt snyggt sminkade av en duktig tjej som gav massor med tips. Efteråt shoppade vi upp hela butiken, haha. Det mesta av mitt smink är utbytt nu, så skönt. Dock behövdes det eftersom jag väntat och låtit allt ta slut inför idag. 495 kronor kostar det och då får man välja smink för hela beloppet, men jag kan lova att det inte går att hålla sig till den summan. Imorgon kan jag visa mer vad jag valde för produkter. Imorgon kväll ska vi gå ut och då ska jag försöka att få till den här sminkningen igen. 
 
Har jag förresten berättat att jag bokat mitt flyg till Istanbul nu!? Den 8:e september 12:35 går flytten, jag längtar så mycket nu! Jag har endast tre veckors jobb kvar. Herregud, var har sommaren tagit vägen? Även om det ska bli riktigt roligt att flytta iväg för att plugga så kommer det kännas lite vemodigt att lämna Migrationsverket också. Hur som helst, nu ser jag fram emot en skön helg som fortsätter i soffan med ett glas rött och lite choklad :)
 
 
 

Ofattbart

Idag inleddes rättegången mot 19-åringen från Örebro som har våldtagit fyra små barn. Rättegången hålls i Karlstad tingsrätt då han förgripit sig på både barn i Örebro län och i Värmland. Usch vad ledsen man blir, så fruktansvärt hemskt. 19-åringen har inte bara förstört barnens liv utan även sitt eget och många andras... 

One more day

Gårdagen blev riktigt trevlig. Emma och jag hade tänkt ta en powerwalk på kvällen, men då det öste ner regn fick vi strunta i det. Istället mötte vi upp Patrik på Marieberg för lite shopping. Jag hittade bland annat en kavaj/tröja samt en engelsk pocket. Gud vad jag är dålig på att spara pengar! På kvällen lagade vi tacos hos Emma, kikade OS och fotboll och så fick jag mina naglar fixade av Emma. Fransk manikyr med guldkant blev det, så fint. 
 
I eftermiddags lös solen när jag skulle åka från jobbet så jag bestämde mig för att ta en runda i Karlslunds motionsspår. Det är riktigt fint och mysigt där, och ganska skönt att gå/springa någonstans där man inte brukar för lite omväxling. När jag kom hem blev det duschen, middag och nu soffan och OS - spjut för herrarna. Inte illa kan jag säga, vilka snyggingar det finns! Imorgon är det fredag och jag blir glad av bara tanken! Det är en dags jobb kvar på denna vecka och sedan två sköna lediga dagar. 
 
Kolla vad fint det är med Caviar Manicure. Emma och jag är riktigt sugna på att testa:
 

Mysig tisdag hos Johanna

Ikväll har jag och Anna varit hos Johanna i Hallsberg. Vi blev bjudna på Hallomi- och quinoasallad med baguette, riktigt gott. Efter maten blev vädret bättre så vi kunde gå en kvällspromenad :) Kolla tavlan som Johanna har målat, jag önskar att jag också var konstnärlig! Eller de små lerfigurern hon har gjort, så fina! http://johannasinspiration.blogspot.se/
 
Nu är jag hemma och ska snart försöka sova. Redan onsdag imorgon, lillördag alltså. Imorgon ska jag ha sleepover hemma hos Emma på Öster, så vi hörs på torsdag! Innan jag somnar ska jag läsa lite i Keplers "Paganinikontraktet". Den är snart utläst och en bok jag verkligen kan rekommendera!
 
 
 

Flera helgbilder


Kräftskiva i Skåne

Igår var det dags för den årliga kräftskivan med min pappas släkt i Skåne. Astrid och jag åkte tåg ner igårmorse och kom tillbaka hem ikväll efter en väldigt rolig och mysig lördag och söndag med släkt + vänner, kräftor och fint väder.  
 

Turkiska ambassaden

Igår tog jag ledigt från jobbet och åkte med mamma upp till Stockholm för att ordna studentvisum på turkiska ambassaden. Efter lite väntetid (ganska lång) var jag klar och allt gick bra. Inom två veckor ska jag få hem passet  och visumet på posten. Vi var klara runt 12-tiden så då vandrade vi ner på stan via strandvägen för en kaffe, åh så fint det är där. Vi gick sedan ner på stan för lite shopping och lunch. Vädret var superbra så vi satt på en uteservering vid Gallerian och vilade våra fötter. Jag åt nog världens godaste räksallad! Vi åkte hem med bussen kl 18, och jag kände mig så nöjd med dagen. Dels för en mysig dag med mamma, dels för min shopping, men mest för att jag känner mig lättad över att ha visumet fixat! Jag köpte en armyjacka och ett par svarta kostymbyxor på Zara, en liten ipod, och lite hårgrejer från NK. Jag är SÅ nöjd med jackan, den har både luva och avtagbart innerfoder! Nu måste jag dock sluta shoppa och hålla i mina pengar, hehe. Idag är det fredag och ikväll har Emma varit här och grillat med min familj. Imorgon åker jag och Astrid till Skåne för kräftskiva hos min pappa, så jag borde verkligen gå och packa. Men istället intog jag soffläge med vaniljglass och rödvin, packa får jag göra imorgonbitti!
 
 
 
 
 

RSS 2.0